Zahumlje: Koncert estonskih muzičara Argo Vals i Liis Ring

12241735_1711753939057003_8893624392266453622_n
  • Autor onogost.me
  • 14.11.2015. u 07:33

Večeras će u sali Zahumlja, sa početkom u 20h, biti održan Koncert estonskih muzičara Argo Vals i Liis Ring. Na dan koncerta, biće premijerno prikazan afertmovie, promotivni video, kojim će se obilježiti prethodni 6. Bedem Fest – Mir, brate, mir.

Argo Vals smatra se jednim od značajnijih mladih estonskih muzičara. Multiinstrumentalista i kompozitor, Argo Vals stvara muziku u okviru nekoliko bendova, a pisao je muziku i za filmove, televiziju i pozorište. Njegova muzika je višeslojna i u opsegu je nekoliko pravaca, jazz, ambient, math rock, post-rock i elektronike. Ove godine je izdao svoj drugi solo album, Nokturn (2015), dok za njim stoje izdanja Hakkutssuknad/Oktober (2011), 24/Oxymoron (2014), kao i debitantski album Tsihcier (2012). Ovaj mladi muzičar je skrenuo pažnju svjetske javnosti, te je o njemu bilo riječi i uThe Guardian-u i kultnoj američkoj radio stanici KCRW. Argo Vals u Nikšiću će nastupiti u solo izdanju.
Liis Ring je estonska umjetnica sa sjedištem u Geteborgu, Švedska. Iako je tajno komponovala i snimala muziku od svoje 10. godine, njen solistički rad nije otkriven do kraja 2013. godine, kada su lokalni estonski indie i alternativ DJ-evi sa Eesti Pops i Kohviradio našli neke od demo snimaka na SoundCloudu i pustili ih u njihovoj radio emisiji.
Nije prošlo ni godinu dana kad je diskografska kuća Ounaviks izdala njen debi album „Fables of a Faraway Land“ pod umjetničkim imenom Cirkl, izbalansiranu mješavinu RnB, indie popa i džeza sa nekim naznakama klasične muzike. Nakon toga ona je nastupala i sa svojim bendom i kao solo umjetnik na različitim festivalima i prostorima, većinom u Estoniji i okolini.
Na dan koncerta će biti uručene i zahvalnice od strane Bedem Festa ljudima, institucijama, odnosno firmama, koji su podržali ovu manifestaciju u njenom nastajanju. Ovim koncertom, odnosno izborom izvođača i saradnika, kakvi su alternativni muzičari iz Estonije, kao i institucije, jedne od starijih u Crnoj Gori, kakvo je Zahumlje, Bedem Fest želi potvrditi svoj identitet i status, koji promoviše alternativne i kulturne vrijednosti globalnog i lokalnog.

Organizatori su KUD „Zahumlje“ i Bedem Fest.
Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci