IJZ: 110 novozaraženih

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2022. u 14:56
U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 110 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG). Preminulih nije bilo.

Iz IJZ je saopšteno da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 930 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 50, Nikšića 23, Bara 12, Danilovgrada šest, Cetinja šest, Budve pet, Herceg Novog pet, Berana i Kotora po tri, Budve, Pljevalja i Tivta po dva, u po jedan zaraženi u Ulcinju i Žabljaku.

U protekla 24 sata prijavljen je oporavak 162 pacijenata.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori iznosi 895.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Banane, bademi, med, žitarice i ćuretina su namirnice koje su poželjne za konzumaciju prije spavanja. Iako se smatraju hranom koja potiče energiju, banane su bogate magnezijem koji opušta mišiće, a sadrže i serotonin i melatonin koji podstiču san.
  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano je 47 novih slučajeva koronavirusa, dok nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.
  Isporuke prvih količina lijeka trikafta za oboljele od cistične fibroze stižu u januaru naredne godine u Crnu Goru, a za sada će lijek biti dostupan samo nekim pacijentima, kazala je u emisiji “Radio ordinacija” Jasmina Redžović, članica Udruženja za pomoć osobama sa cističnom fibrozom. Pored toga dogovoreno je i da se naši pacijenti liječe u Centru za cističnu fibrozu Srbije, dok sa Institutom za plućne bolesti Vojvodina nije dogovorena saradnja.