Akciji “Stop inflaciji” se priključilo još devet lanaca apoteka

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 13.04.2023. u 13:30
Akciji "Stop inflaciji" priključilo još devet lanaca sa 27 apoteka kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

On je to kazao na sjednici Vlade Crne Gore i precizirao da su tu apoteke Medico (šest apoteka), Remedia Nikšić (pet apoteka), Vila i Gušmirović (četiri apoteke), Lara Pharm (tri apoteke), Optika Pharm (dvije apoteka), Prima S, Stanić i Remedia Tuzi (jedna apoteka). Ukupan broj apoteka je 206. Hvala svima koji su se priključili akciji.

Najavljeno je da će akcija trajati do 31. juna, sa mogućnošću nastavka.

Na listi proizvoda su ibuprofen, paracetamol, hrana za bebe, ljekovi protiv alegije, kašlja i prehlade, multivitamini, probiotici.

Ministar ekonomije i turizma Goran Đurović kazao je da je u pitanju jedinstvena akcija o kojoj se piše u regionu.

“Za ovu akciju je suštinski da privreda ima povjerenja u Vladu i Vlada ima povjerenja uprivredu i ta sinegija deja sjajan rezultat”, kazao je Đurović.

On je kazao i da je optimista da će se ta akcija proširiti i istakao da je razgovarao sa teleoperaterima.

“Nadam se da ćemo napraviti paket ili pakete koje ćemo iduće sedmice većć promovisati za određene ciljne grupe”, kazao je Đurović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Od posljedica upotrebe duvanskih poizvoda u Crnoj Gori godišnje umre 2.000 ljudi, broj pušača se rapidno povećava, a stručnjaci se uzdaju u dopune Zakona o ograničenju duvanskih poizvoda koje bi trebalo da doprinesu da ova loša navika bude suzbijena u što većoj mjeri. Ovo su neke od ocjena sa konferencije koja je danas organizovana povodom obilježavanja “Svjetskog dana bez duvanskog dima”.
  Oko 150 Nikšićana juče je došlo na preventivni pregled kože koji je bio organizovan u Opštoj bolnici povodom Euromelanom skrining dana. Kako je za portal Onogošt kazala Ana Popović, dermatovenerolog onkolog i nacionalni koordinator Euromelanom kampanje, sumnja se da je kod 30 pregledanih otkriven maligni tumor kože.