Aktuelne epidemiološke mjere na snazi i naredne dvije sedmice

coronavirus-4833754_960_720
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2022. u 14:04
Vlada je donijela odluku da važeće epidemiološke mjere produži do 26. avgusta.

Vlada je 11. avgusta, bez održavanja sjednice, donijela Odluku o izmjeni odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti Kovid-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se aktuelne mjere produžavaju do 26. avgusta, navodi se na sajtu Vlade.

 

Podsjećamo da su trenutno važeće mjere:

  •       obavezno nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama, kolektivnim centrima i sredstvima javnog prevoza
  •        obavezno nošenje zaštitnih maski u svim ustanovama javne uprave, u objektima od vitalnog značaja: prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama
  •        obavezno nošenje zaštitnih maski na aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prosječno kašnjenje određenih ljekova za onkološke bolesnike je deset dana do dvije nedjelje, i prema uvjeravanju specijalista onkologije to ne predstavlja nikakvu zdravstvenu opasnost za pcacijente, saopštila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović. Najavila je da bi skener koji je bio u kvaru u ponedjeljak trebalo da bude ponovo u funkciji.
Gotovo 300 pacijenata dnevno posjeti jednu od privatnih klinika u Crnoj Gori. Tako ne iznenađuje podatak da je jedan lanac klinika i laboratorija samo prošle godine prihodovao više od 3 miliona eura. Kod privatnika se, kako poručuju ljekari najviše liječe građani s primorja i iz centralnog dijela države. Oni koji su prinuđeni da plaćaju te usluge poručuju da za zdravlje ništa nije skupo.
Na 1.102 analizirana uzorka, registrovano je 175 novih slučajeva infekcije koronavirusom. U posljednja 24 časa nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom, podaci su Instituta za javno zdravlje (IJZ).