Bolnici Brezovik donacija od 5.000 eura

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 29.12.2022. u 08:17
Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik uručena je donacija u iznosu od 5.000 eura od kompanije „Sport Vision“ i porodice Veličković.

Ova značajna donacija namijenjena je Odjeljenju pulmološke onkologije, na kojem se sprovodi dijagnostika, liječenje i praćenje bolesnika sa malignim tumorima pluća.

“Odjeljenje pulmološke onkologije, kao i ostala odjeljenja Specijalne bolnice Brezovik, su u poslednje vrijeme značajno podigla standarde liječenja pacijenata, a kvalitetu liječenja doprinose i donacije pojedinaca i kompanija. Tako će i donacija kompanije „Sport Vision” biti uložena u unapređenje terapijskog pristupa pacijentima koji boluju od karcinoma bronha“, navode iz Bolnice Brezovik.

Oni dodaju da se na Odjeljenju pulmološke onkologije Bolnice Brezovik sprovode najnovije metode u dijagnostici i liječenju pacijenata oboljelih od malignih oboljenja, kao i one terapije koje predstavljaju poslednju riječ nauke u onkologiji.

„Prepoznata kao zdravstvena ustanova koja stremi uvođenju najsavremenijih metoda dijagnostike i liječenja svojih pacijenata, Bolnica Brezovik je u svojim nastojanjima i aktivnostima podržana donacijama od brojnih firmi. Ovom donacijom porodica Veličković i kompanija „Sport Vision“ se pridružuju porodici humanih pojedinaca i društveno-odgovornih kompanija koji, ulažući u zdravstveni sistem, doprinose dobrobiti društva u cjelini“, zaključuju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U Crnoj Gori je zaraženo virusom Kovid-19 još 60 osoba, a tokom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih od posljedica ove infekcije, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje.