Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dom zdravlja bez longacefa, očekuju nabavku od Montefarma

dom_zdravlja_nk_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.03.2021. u 16:17

Dom zdravlja trenutno nema lijek longacef, a prema riječima direktorice te ustanove Ljiljane Adžić, nije dostupan nigdje u gradu.

Ona je kazala da nabavka tog lijeka nije u njihovoj moći.

„Izdata je naredba da vidimo hoće li ga Montefarm dobiti. Dobila sam informaciju, ako nešto stigne u Montefarm, da će poslati sve što mogu, makar do ponedjeljka da bi se premostili“, kazala je Adžić.

Čitalac portala Onogošt kazao je da u Domu zdravlja danas nije bilo longacefa, koji je trebao da primi kao dio terapije u liječenju protiv koronavirusa. Prema njegovim riječima, on je savjetovan od strane medicinskog osoblja da isti potraži u apotekama, gdje mu je rečeno da ga trenutno nema i da bi trebalo večeras da stigne, ali nije sigurno.

„Pacijent nije mogao biti upućen nigdje da ga traži, već da se konsultuje sa ljekarima oko promjene terapije“, navodi se u odgovoru direktorice Doma zdravlja.

Početkom februara ove godine iz Montefarma su upozoravali da je potražnja ovog antibiotika prevazilazila sve planove potrošnje, navodeći da je od marta prošle godine obim potrošnje nekoliko puta uvećan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.