IJZCG: Presjek korona slučajeva od sada jednom sedmično

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 20.05.2023. u 09:08
Izvještavanje o broju osoba oboljelih od COVID-19 infekcije od juče vršiće se jednom sedmično, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZCG).

“Obavještavamo javnost da će se, u skladu sa odlukom Komiteta za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije od 4. maja, da se ukine globalna vanredna situacija zbog COVID-19 infekcije, kao i zbog povoljne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, izvještavanje o broju osoba oboljelih od COVID-19 infekcije vršiti jednom sedmično”, navodi se u saopštenju te zdravstvene ustanove.

Institut za javno zdravlje će, kako su naveli, i dalje pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere.

“Stoga, još jednom apelujemo na građane da čuvaju svoje zdravlje i pridržavaju se epidemioloških mjera koje su na snazi”, poručuju iz Instituta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Od posljedica upotrebe duvanskih poizvoda u Crnoj Gori godišnje umre 2.000 ljudi, broj pušača se rapidno povećava, a stručnjaci se uzdaju u dopune Zakona o ograničenju duvanskih poizvoda koje bi trebalo da doprinesu da ova loša navika bude suzbijena u što većoj mjeri. Ovo su neke od ocjena sa konferencije koja je danas organizovana povodom obilježavanja “Svjetskog dana bez duvanskog dima”.
  Oko 150 Nikšićana juče je došlo na preventivni pregled kože koji je bio organizovan u Opštoj bolnici povodom Euromelanom skrining dana. Kako je za portal Onogošt kazala Ana Popović, dermatovenerolog onkolog i nacionalni koordinator Euromelanom kampanje, sumnja se da je kod 30 pregledanih otkriven maligni tumor kože.