Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

IJZCG: Presjek korona slučajeva od sada jednom sedmično

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 20.05.2023. u 09:08
Izvještavanje o broju osoba oboljelih od COVID-19 infekcije od juče vršiće se jednom sedmično, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZCG).

“Obavještavamo javnost da će se, u skladu sa odlukom Komiteta za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije od 4. maja, da se ukine globalna vanredna situacija zbog COVID-19 infekcije, kao i zbog povoljne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, izvještavanje o broju osoba oboljelih od COVID-19 infekcije vršiti jednom sedmično”, navodi se u saopštenju te zdravstvene ustanove.

Institut za javno zdravlje će, kako su naveli, i dalje pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere.

“Stoga, još jednom apelujemo na građane da čuvaju svoje zdravlje i pridržavaju se epidemioloških mjera koje su na snazi”, poručuju iz Instituta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Visokim krvnim smatra se vrijednost od 140 mmHg ili više (za gornju vrijednost), to jest 90 mmHg ili više (za donju). Kod povišenog krvnog pritiska, najčešće su povišene obje vrijednosti.