Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
18:17
6.4.2020.

Lazović: Porodila se žena pozitivna na koronavirus, dijete dobro

Šef Kriznog medicinskog štaba, Ranko Lazović je rekao da je danas u bolnici Kodra rođena beba čija je majka bila pozitivna na koronavirus. 


"Majka je pozitivna od prije tri dana, dijete je danas testirano, odvojeno od majke, ponoviće se još jedan test, koji će biti potvrdni, ili ćemo imati sreću da oba testa za dijete budu negativna. Porođaj je urađen carskim rezom, po svim standardima u svijetu kako se to radi za korona trudnice", rekao je Lazović.

On je naglasio da je ranije uvođenje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa doprinijelo da imamo manji broj zaraženih nego u zemljama regiona.

"Idemo ispred komplikacije, ne čekamo da se problem desi, pa da gasimo požar", kazao je Lazović.

On je rekao da je od ukupnog broja oboljelih 39 hospitalizovano.

 "Šest pacijenata se nalazi u Opštoj bolnici Nikšić, 12 u barskoj bolnici, iz koje je jutros dvoje otpušteno, a u beranskoj bolnici su četiri pacijenta.Na Infektivnoj klinici KCCG je 13 pacijenta, tri su danas otpuštena, na Intezivnoj njezi su tri pacijenta, od čega dva na mehaničkoj podršci, a jedan na dijalizi. Na Internoj klinici su tri pacijenta, svi su stabilnog zdravstvenog stanja", saopštio je Lazović.

Na pitanje novinara da li je moguće testiranje cjelokupne populacije, kao što je to najavila Hrvatska, Lazović je rekao da nije isključeno, ali da trenutna epidemiološka slika ne daje razlog za to.

 

Ostale vijesti iz kategorije