Na nikšićkom Odjeljenju psihijatrije umjesto sedam rade samo dva ljekara

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 14.01.2023. u 09:15
Nikšićko Odjeljenje psihijatrije suočava se sa brojnim problemima, među kojima su najveći brojnost pacijenata i manjak ljekara.

Doktor Borislav Đurišić u Jutarnjem programu TVCG kazao je da je po pitanju pacijenata trenutno stanje zadovoljavajuće i da imaju oko 15 pacijenata.

“Međutim, u produženom periodu stanje je teško. U jednom periodu smo bili puni, naročito muški dio psihijatrije. Ogroman broj pacijenata se šalje iz svih regiona Crne Gore. U Nikšić inače gravitiraju sjeverni djelovi, a sad otkad Podgorica ne funkcioniše onda se ogroman broj pacijenata šalje ovamo”, naveo je on.

Teška je situacija i po pitanju ljekarskog kadra.

“U Nikšiću bi po sistematizaciji trebalo da radi sedam ljekara psihijatara, međutim, mi trebutno na odjeljenju imamo samo dva”, ističe on.

Kad kolege odu na bolovanje, dešava se, kako kaže, da nema ko da radi.

“Ja sam šest mjeseci radio sam na ovom odjeljenju i to je bilo bukvalno neizdrživo pogotovo što se tiče pripravnosti gdje sam bio pripravan šest mjeseci svaki dan, 24h. Nažalost, naše ministarstvo ne uviđa sve te probleme, ne tretira ih na adekvatan način. U ozbiljnim državama kada je tako jedna krizna situacija dovode se ljudi sa strane, organizuju se dežurstva. Kod nas se to ne dešava nego sve opterećenje moramo da podnesemo mi koji smo tu zaposleni”, objašnjava Đurišić.

Kako je dodao, osim što se specijalizacije ne raspisuju pravovremeno, problem je i što niko neće da prihvati raspisane specijalizacije jer ne žele da žive u Nikšiću i na sjeveru.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Fakultet plus specijalizacija jedanaest godina.
   Kupiš diplomu i u opštinske uprave i ne radiš ništa,a plata dobra
   Ko je spreman da toliko uči.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.