Nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom

virus-g1f8808402_640
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 12.01.2023. u 08:12
Ljekari ukazuju da je nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom i da je u pitanju blaga klinička slika. U protekla 24 preminuo je jedan kovid pacijent, a još je 75 inficiranih. A u jeku respiratornih infekcija apotekama fale antibiotici za djecu.

Nakon dužeg vremena, u Crnoj Gori se desio smrtni slučaj izazvan korona virusom. Doktorka Marija Vuković kaže da je ovih dana i broj zaraženih nešto veći.

“Nakon praznika što je bilo i za očekivati, jer je bilo proslava, bilježimo porast koronavirusom”, kazala je Vuković.

Pandemija, iako se o njoj sve manje govori, još traje. Da nije gotova opomenuo nas je novi soj, Kraken koji se pojavio u Americi. Crnogorski građani se podvarijante omikrona ne boje.

“Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima, malaksalost”, naglašava ljekarka.

No, iako vladaju virusi i prehlade, antibiotici za djecu u obliku sirupa, kao što su almacin, cefaleksin, panklav forte, fale u apotekama, saopštili su nam iz Montefarma. Kada će biti isporuka antibiotika, ne mogu precizno da kažu, jer nemaju informaciju ovlašćenih uvoznika o datumu isporuke.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.
  U posljednja 24 sata registrovano je 26 novih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ. Preminulih od posljedica kovida u tom periodu nije bilo.