Napitak koji liječi prehladu i jača imunitet

bowl-336538_640
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2018. u 19:23
Sezona prehlada i virusa je pred nama, ali uz ovaj napitak možete biti sigurni da će vaš imunitet biti spreman da vas odbrani od bolesti.

Pravi se veoma lako, a evo i recepta.

Sastojci:

korijen đumbira
3-4 karanfilića
cimet
1 limun
med
4 dl vode

Priprema: Oljuštite đumbir i narendajte ga, pa zajedno s karanfilićima i cimetom stavite u hladnu vodu i stavite da se kuva na laganoj vatri desetak minuta. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite još 20 minuta da odstoji. Sipajte u šolje, po želji zasladite medom i iscijedite malo limuna. Pijte toplo. Osjetićete kako vam đumbir grije tijelo, otvara sinuse i pojačava cirkulaciju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Savjetovališta za dijabetes domova zdravlja će biti okosnica Programa protokola nadzora nad dijabetesom i faktorima rizika u Crnoj Gori u kome je dijabetičar centralna figura zdravstvene zaštite, piše u saopštenju Instituta za javno zdravlje.
Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.