“Opština Nikšić da formira operativni tim za vakcinaciju”

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 18.01.2023. u 07:50
Opština Nikšić treba da formira operativni tim koji bi pokrenuo edukativnu kampanju kako bi se svi upoznali sa prednostima vakcinacije. U tu akciju treba da budu uključene i sve druge relevantne institucije – predstavnici Doma zdravlja, vjerskih i drugih organizacija, vrtića, škola, medija, Crvenog krsta i drugi.

To su sa sastanka u Opštini poručili predstavnici Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), prenose iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević u posjetu je primio generalnu direktoricu u Ministarstvu zdravlja Crne Gore dr Ivanu Živković, šeficu Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori dr Minu Brajović, direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igora Galića, pomoćnicu direktora za kvalitet u Institutu za javno zdravlje dr Miljanu Pavličić i načelnika Odjeljenja za imunizaciju Instituta za javno zdravlje dr Adisa Martinovića.

Predstavnici Ministarstva, SZO i Instituta upoznali su Kovačevića sa planiranjem i sprovođenjem vakcinacije kod djece MMR i HPV vakcinom.

Iz IJZ kazali su za portal Onogošt da je obuhvat HPV vakcinom u Nikšiću ispod prosjeka na nivou države i značajno niži od trenutnih obuhvata u Podgorici, Beranama, Herceg Novom…

Kovačević se zahvalio gostima na spremnosti da se sastanu zbog ove značajne teme, kako bi se sačuvalo javno zdravlje, čemu će, kako su kazali, Opština Nikšić dati podršku.

„Nama je bilo zadovoljstvo što smo razgovarali o ovoj bitnoj temi, koja je na korist svima nama i koju moramo da upoznamo kako bismo i druge upoznali sa njenim značajem. Naravno, poštovaćemo sve instrukcije i naredbe zdravstvenih vlasti“, kazao je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Ivona Drašković, epidemiološkinja Doma zdravlja u Nikšiću i Tamara Ćalasan, PR Doma zdravlja.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.
  Povodom informacija koje su se jutros pojavile na društvenim mrežama da u studentskom domu hotela „Onogošt“ već dva dana ne radi grijanje, menadžment je saopštio da je kvar otklonjen sinoć u kasnim večernjim satima i da je u to vrijeme pušteno grijanje.