Preventivni pregledi za pripadnice RE populacije u petak

doctor-3264979_960_720
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2018. u 13:19

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Domom zdravlja Nikšić, organizuje preventivne zdravstvene preglede za pripadnice romske i egipćanske populacije.

Preventivni pregledi će se održati 12. oktobra u Domu zdravlja Nikšić sa početkom u 10h.

Obuhvatiće: opšti pregled, mjerenje krvnog pritiska, mjerenje šečera u krvi, laboratoriske nalaze, snimanje pluća i ginekološki pregled.

Kako je prevencija najbolji način za očuvanje zdravlja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava redovno organizuje pomenute akcije u gradovima u kojima živi značajan broj pripadnika romske i egipćanske populacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Savjetovališta za dijabetes domova zdravlja će biti okosnica Programa protokola nadzora nad dijabetesom i faktorima rizika u Crnoj Gori u kome je dijabetičar centralna figura zdravstvene zaštite, piše u saopštenju Instituta za javno zdravlje.
Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.