Radulović: Više doktora došlo nego što je napustilo KCCG, za zadržavanje bilo značajno povećanje plata

KCCG
 • Autor onogost.me
 • 04.07.2023. u 09:32
U posljednje dvije i po godine 71 doktor je došao u Klinički centar (KCCG) od kojih su polovina iskusni specijalisti, saopštila je direktorica te zdravstvene institucije Ljiljana Radulović.

Ona kaže da su u istom periodu tri doktora preminula, da ih je 14 otišlo u penziju, da su tri prešla u drugu javnu zdravstvenu ustanovu, te da je njih 14 prešlo u privatni zdravstveni sistem.

“Ovo je velika dinamika. Sreća je što su svi doktori ostali u crnogorskom zdravstvu”, poručila je Radulović gostujući u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti.

Ona tvrdi da je veći broj doktora koji su došli nego onih koji su napustili KCCG.

“Najveći broj je došao iz privatnog zdravstvenog sistema”, dodala je ona.

Radulović smatra da je za zadržavanje ljekara bilo značajno povećanje plata.

“Moraćemo da razmišljamo o nadoknadi doktorima po složenosti pozicije na kojoj su”, dodala je direktorica KCCG.

Radulović poručuje da će KCCG uvijek biti mjesto koje ima najveći potencijal – ko god bio na čelu te zdravstvene institucije.

“Doktor ne može da postane iskusan i pouzdan ukoliko decenijama nema veliki pregled velikog broja pacijenata, a to je sigurno u KCCG. U ovom trenutku KCCG ne može da ponudi 10 ili 15 hiljada eura a da radi manje nego što mora”, navela je Radulović.

Poručila je i da će se najsloženiji pacijenti uvijek primarno liječiti u KCCG.

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nedavna smrt novorođenčeta u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB) uznemirila je javnost, ali i otvorila pitanja da li su riješeni slučajevi koji su se posljednje dvije godine desili u toj ustanovi, je li utvrđena odgovornost medicinskog osoblja i da li je neko od njih, zbog eventualnih grešaka, sankcionisan.
  U Crnoj Gori od akutnog koronarnog sindroma (AKS) godišnje obolijeva više od hiljadu osoba koje su najčešće u radno-aktivnoj dobi, a te komplikacije bivaju usložnjene ekonomskim komponentama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlja (IJZ).