Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sindikat ZHMP: Tražićemo primjereno fizičko obezbjeđenje objekata

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2023. u 11:43
Iz Sindikata Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMP) saopštili su da će u najskorije vrijeme pokrenuti inicijative za obezbjeđenje primjerenog fizičkog obezbjeđenja objekata, u konkretnom slučaju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Iz tog sindikata su se oglasili nakon posljednjeg fizičkog napada na ljekara u podgoričkoj jedinici Zavoda, zbog kojeg su uhapšene dvije osobe.

Iz Sindikata ističu da je ljekarska struka, odnosno medicinsko osoblje, u posljednje vrijeme učestalo na meti fizičkih nasrtaja pacijenata, te da su "sve češće izloženi fizičkim napadima, prijetnjama i drugim dodatnim opterećenjima za ionako težak posao koji obavljaju".

"Najstrože osuđujemo posljednji sinoćnji napad na kolegu nam ljekara od strane pacijenta, te apelujemo na sve nadležne da doprinesu zaštiti i jačanju digniteta ​​kao i poboljšanju statusa ljekara i medicinske struke. Svjedoci smo da je samo u posljednjih nekoliko dana bilo nekoliko napada, kako verbalnih, tako i fizičkih na naše kolege u Beranama, juče u Podgorici. Slozićete se da obavljati bilo koji posao pod ovim okolnostima je nemoguće, a posebno spašavati ljudske živote", navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.