U blagom porastu broj zaraženih kovidom

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 11.01.2023. u 10:44
Broj novozaraženih koronavirusom u Crnoj Gori je u blagom porastu nakon praznika, rekla je za emisiju “Dobro jutro Crna Goro” doktorka Marija Vuković.

Objašnjava da je uglavnom riječ o blažim simptomima i najčešće se javljaju pacijenti sa infekcijom gornjih respiratornih puteva.

“Porast broja novozaraženih je bio očekivan zbog proslava i ostvarenih većih broja kontakata. Porastao je i broj pregleda u ambulantama, a i broj testiranih k+koji se uglavnom javljaju sa simptomima respiratorne infekcije”, kazala je Vuković.

Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima, malaksalost.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori je od jučerašnjeg presjeka registrovano 57 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.
  Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) analizirale su 860 uzorka i utvrdile 58 novih slučajeva infekcije koronavirusom.
  Podaci o broju oboljelih od kancera pokazuju da svake godine više od 3.000 osoba oboli od ove teške i podmukle bolesti u Crnoj Gori. Mušku populaciju najviše pogađa karcinom pluća, a samo u prethodnoj godini Bolnica za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” je zabilježila 350 slučajeva. U zdravstvenoj ustanovi u Brezoviku trenutno je 200 pacijenata na bolničkom liječenju.