U OB Nikšić danas besplatno testiranje faktora rizika za moždani udar

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 31.10.2023. u 08:03
Odjeljenje neurologije, Opšte bolnice Nikšić, danas organizuje besplatno testiranje faktora rizika za moždani udar za sve građane naše opštine.

Pregledi će se obaviti u neurološkoj ambulanti posle 15 časova.

„Oktobar, globalni mjesec borbe protiv cerebrovaskularnih bolesti, stavlja fokus na izazove koje ove bolesti predstavljaju za naše društvo. Sa moždnim udarom kao trećim vodećim uzrokom smrtnosti u svijetu, i kao bolešću koja donosi najviše indvaliditeta u poređenju sa ostalim oboljenjima, hitnost prevencije i edukacije nikada nije bila veća“, naveli si u saopštenju Bolnice.

U našem gradu, ističu, broj pacijenata koji svake godine obole od moždanog udara iznosi između 250 i 300.

„Na ovom događaju možete očekivati sljedeće: mjerenje krvnog pritiska, provjeru nivoa šećera u krvi, određivanje indeksa tjelesne mase, EKG radi potencijalnog otkrivanja atrijalne fibrilacije. Naši stručnjaci neurologije će takođe pružiti detaljan pregled svim zainteresovanim građanima. Nakon pregleda, dobićete pisani izvještaj koji će uključivati smjernice o primarnoj i sekundarnoj prevenciji ove ozbiljne bolesti“, navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice su pozvali građane da ponesu svoju raniju medicinsku dokumentaciju kako bi imali sve potrebne informacije za pružanje najbolje moguće pomoći.

„Vaša zdravlje je važno, i zajedno možemo raditi na sprečavanju i smanjenju rizika od mozdanog udara. Ne propustite ovu priliku da saznate više o vašem zdravlju i kako da se zaštitite od ove ozbiljne bolesti“, zaključuje se u saopštenju nikšićke Opšte bolnice.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.