Uručena donacija Hrvatske Crnoj Gori od 10.000 doza vakcina

5336607_donacija-vakcina-hrvatska-003_ls
gov.me/B.Ćupić
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2021. u 11:21

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović primila je danas donaciju od 10.000 doza AstraZeneka vakcina koje je donirala Republika Hrvatska našoj zemlji. Vrijednu donaciju ministarki zdravlja uručio je privremeni otpravnika poslova Ambasade Republike Hrvatske u Crnoj Gori Tomislav Pavković.

Borovinić Bojović je zahvalila hrvatskom državnom vrhu i svim građanima Hrvatske na vrijednoj donaciji, koja kako je kazala, dolazi u teškom periodu pandemije, ali koja će itekako pomoći prcesu masovne vakcinacije u našoj zemlji.

”Veoma sam srećna što je samo nekoliko dana nakon mog sastanka sa gospodinom ministrom zdravlja, Berošem, upravo stigla donacija u državu Crnu Goru i dodatno sam srećna što se polako , čini nam se, bliži kraj ove jedne globalne pandemije.”-poručila je ministarka.

Ona je kazala da oprez i dalje mora da postoji i pozvala građane da masovnom vakcinacijom pokažu odgovoran odnos prema sopstvenom, ali i zdravlju svojih najbližih, kao i zajednice u kojoj žive.

”Pozivam sve naše građane da se u susret turističkoj sezoni i prevashodno zbog sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih obavezno što prije, ukoliko to već nisu uradili jave na najbliži vakcinalni punkt i na taj način zapravo dobiju ulaznicu za bolje sjutra, za bolju budućnost i za, naravno, ono što je u fokusu svih nas zajedno, a to je prevashodno zdravlje svih naših građana”-kazala je Borovinić Bojović.

Privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Hrvatske u Crnoj Gori Tomislav Pavković kazao je da hrvatska vlada i ranije planirala da našoj zemlji uputi donaciju vakcina, ali da je zbog objektivnih okolnosti koje su pratile nabavku vakcina u gotovo svim državam svijeta, ali i dodatnih okolnosti koje su zahvatile Hrvatsku razornim potresima, ova aktivnost odgođena i ostvarena sada kada su ispunjeni svu uslovi.

”Ipak vjerujem da ona stiže u pravo vrijeme. Ovo je druga godina borbe sa koronavirusom koji, rekao bih, ostavlja nemjerljive posljedice na naše društvo i građane. U tom smislu, uvažavajući i razumijevajući i važnost turističkog sektora u cjelokupnim ekonomskim aktivnostima Crne Gore, vjerujemo da će i ova donacija Republike Hrvatske biti još jedan podstrijek u ostvarivanju cilja koji je sebi zadala Crna Gora, a to je uspješna tusristička sezona”, istakao je Pavković.

On je naglasio da je ova donacija Vlade Republike Hrvatske izraz solidarnosti prema svim građanima Crne Gore, što jedna od temeljnih evropskih vrijednosti, koju Hrvatska želi promovisati na području Zapadnog Balkana i okruženja i time poslati poruke o dobrobitima članstva u EU.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Savjetovališta za dijabetes domova zdravlja će biti okosnica Programa protokola nadzora nad dijabetesom i faktorima rizika u Crnoj Gori u kome je dijabetičar centralna figura zdravstvene zaštite, piše u saopštenju Instituta za javno zdravlje.
Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.