Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Nikšić 2017“: RK Levalea 2010

levalea_naslovna
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2017. u 05:46

Danas počinje četvrti Internacionalni rukometni turnir „Nikšić 2017“. 

Biće to prilika da Nikšićani vide na djelu renomirane rukometne škole iz zemlje i regiona. Danas predstavljamo ekipu domaćina, RK Levalea 2010. 

Klub je registrovan kod Uprave za sport i mlade 7. 9. 2012. godine, a sa aktivnim radom klub je startovao pola godine prije same registracije.

Prvu selekciju kluba činile su igračice rođene 1998. godine. Po formiranju kluba ova selekcija se takmičila i u ženskoj rukometnoj ligi Crne Gore i u pionirskoj ligi koju je osvojila, a učestvovala je na raznim rukometnim turnirima u zemlji, regionu i Evropi gdje je pravila odlične rezultate.  

Ubrzo nakon te, formirana je selekcija djevojaka rođenih 2000. godine i mlađih koje su kroz takmičenje u mlađoj pionirskoj ligi Crne Gore pokazale da se radi o djevojčicama na koje se u budućnosti može i te kako računati.  

Prošle goodine prvi tim je u Prvoj ligi zauzeo treće mjesto. Ostvaren je najveći uspjeh u istoriji kluba pošto su “kanarinke” igrale finale Kupa i poražene su od neprikosnovene Budućnosti. Veliki uspjeh ostvaren je u Drugoj ligi, gdje se druga ekipa Levalee okitila titulom.

U klubu trenira veliki broj djevojčica koje su, pored kadetskog uzrata, djevojke rođene 2000. godine, selektovane i u godištima 2002, 2004. i 2006.

Klub je učestvovao na velikom broju turnira širom regiona odakle je, gotovo bez izuzetka, donosio pehare.

Takođe, Lucija Đukić, Mina Mandić, Nada Ćorović, Sara Međedović, Elena Tomić, Nataša Ćorović, Sanja Tufegdžić i Andrijana Popović, redovne su članice kadetske i juniorske selekcije Crne Gore.

Članice Levalee su nerijetko i proglašavane najboljim igračicama ili strijelcima na brojnim turnirma.

U prethodna tri nastupa, Nikšićanke su osvojile peto mjesto, godinu kasnije treće, dok su prošle godine poražene u finalu od reprezentacije Slovenije 20:19.

Dosadašnji osvajači prestižnog turnira bili su RK Podravka, ŽRK Budućnost i reprezentacija Slovenije.

Selekciju koja će nastupiti na turniru vodiće Dragan Đurđevac, dok će u stručnom štabu biti Zoran Marušić i Zoran Jocović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.