Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Maske i rukavice za birače na glasačkim mjestima

izvbori
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2020. u 17:03

Za predstojeće izbore 30. avgusta, Vlada Crne Gore obavezala je Apoteke "Montefarm" da obezbijede 500.000 komada zaštitnih maski, 10.000 komada zaštitnih rukavica i 12.000 komada zaštitnih jednokratnih mantila za potrebe biračkih mjesta.

"Vlada Crne Gore je u četvrtak, 20. avgusta 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za sve učesnike izbornog procesa u cilju epidemiološke zaštite biračkih mjesta. Državna izborna komisija je u cilju epidemiološke zaštite biračkih mjesta dostavila potrebne količine lične zaštitne opreme za sve učesnike izbornog procesa, kao i potrebne količine dezinfekcionih sredstva za sva biračka mjesta, a na osnovu preporuka dobijenih od strane Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore", navodi se u saopštenju Vlade.

U Informaciji se navodi da su prilikom definisanja neophodne količine lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava korišćeni podaci o broju lica broju lica upisanih u birački spisak i broju biračkih mjesta, te broju članova biračkih odbora i njihovih zamjenika, kao i o broju opunomoćenih predstavnika i akreditovanih posmatrača na biračkim mjestima.

"Takođe, uzeta je u obzir i procjena broja birača koji će glasati putem pisama, kao i procjena broja crnogorskih državljana koji se nalaze u samoizolaciji.  Vrsta potrebne lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava određena je u skladu sa Tehničkim preporukama za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača, pripremljenim od strane Državne izborne komisije, poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, Instituta za javno zdravlje i naredbi Ministarstva zdravlja koje obavezuju sve građane Crne Gore", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Uprava za imovinu je zadužena da za potrebe biračkih mjesta obezbijedi ličnu zaštitnu opremu, sredstva za dezinfekciju ruku i površina, sredstva za higijenu i ambalažu za sakupljanje i odlaganje medicinskog otpada.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci