Info dan o klasterima sjutra u Podgorici

klaster1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.05.2016. u 16:07

Info dan u Podgorici povodom Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori održaće se sjutra u Eko zgradi Ujedinjenih nacija (UN).

Info dan organizovaće Ministarstvo ekonomije, a učesnici će moći da dobiju sve informacije i pojašnjenja u vezi procesa konkurisanja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava.

Odobrena pomoć koju će pružiti Ministarstvo je do 50 odsto, odnosno do 65 odsto, uvećano za 15 odsto klasterima iz manje razvijenih jedinica lokalne samoupraveukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 10.000 edura, po jednom aplikantu i projektu.

Raspoloživa sredstva za realizaciju ovog Programa su 50.000 eura, a opravdani troškovi podrazumijevaju troškove ulaganja u nematerijalnu i materijalnu imovinu, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava kao i operativne troškove koji podrazumijevaju troškove osoblja i administrativne troškove, uključujući režijske troškove, koji se odnose na podsticanje klastera da bi se olakšala saradnja, razmjena informacija i pružanje ili usmjeravanje usluga poslovne podrške, promovisanje klastera i upravljanje objektima klastera, organizaciju programa obuka, radionica i konferencija.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, na Rimskom trgu u Podgorici, četvrti sprat, kancelarija 9, kao i na web stranici Ministarstva.

Poziv je otvoren do 26. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kroz ovogodišnji Agrobudžet objavilo javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni.
Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.
Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.