Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Info dan o klasterima sjutra u Podgorici

klaster1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.05.2016. u 16:07

Info dan u Podgorici povodom Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori održaće se sjutra u Eko zgradi Ujedinjenih nacija (UN).

Info dan organizovaće Ministarstvo ekonomije, a učesnici će moći da dobiju sve informacije i pojašnjenja u vezi procesa konkurisanja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava.

Odobrena pomoć koju će pružiti Ministarstvo je do 50 odsto, odnosno do 65 odsto, uvećano za 15 odsto klasterima iz manje razvijenih jedinica lokalne samoupraveukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 10.000 edura, po jednom aplikantu i projektu.

Raspoloživa sredstva za realizaciju ovog Programa su 50.000 eura, a opravdani troškovi podrazumijevaju troškove ulaganja u nematerijalnu i materijalnu imovinu, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava kao i operativne troškove koji podrazumijevaju troškove osoblja i administrativne troškove, uključujući režijske troškove, koji se odnose na podsticanje klastera da bi se olakšala saradnja, razmjena informacija i pružanje ili usmjeravanje usluga poslovne podrške, promovisanje klastera i upravljanje objektima klastera, organizaciju programa obuka, radionica i konferencija.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, na Rimskom trgu u Podgorici, četvrti sprat, kancelarija 9, kao i na web stranici Ministarstva.

Poziv je otvoren do 26. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.