“Naknade ponovo kasne, a nadležni i dalje ne odgovaraju zbog kršenja zakona”

SD
 • Autor onogost.me
 • 19.11.2022. u 17:30
Naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja ponovo kasne, a nadležni i dalje ne odgovaraju zbog kršenja zakona kojim je propisano da se naknade primaju najkasnije do 10. u mjesecu, poručio je član Izvršnog odbora SD i predsjednik OSDGG Miloš Mašković.

Mašković  je podsjetio da su korisnici Programa stručnog osposobljavanja prošlog mjeseca protestovali ispred Ministarstva prosvjete zbog kašnjenja naknada.

“Naknade ponovo kasne, a nadležni i dalje ne odgovaraju zbog kršenja zakona kojim je propisano da se naknade primaju najkasnije do 10. u mjesecu”, napisao je Mašković na Tviteru.

On je pozvao resorno Ministarstvo da, “prestane sa kršenjem Zakona o stručnom osposobljavanju i da omogući da korisnici primaju naknade u skladu sa zakonom.

“Podsjetiću da su, počev od septembarske, naknade uvećane sa 266 eura na 450 eura, na inicijativu SD-a”, naveo je Mašković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.