Nikšićki mlin i Agromont šire kapacitete: Otvorena fabrika stočne hrane u Spužu

4_0
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 06:28

Fabrika stočne hrane koja je otvorena u Spužu kod Danilovgrada proizvodiće visokokvalitetne i cjenovno povoljne krmne smješe za potrebe crnogorskog tržišta i izvoz. Zaposlenje je našlo 20 radnika, a projekat su finansirale nikšićke firme Nikšićki mlin i Agromont.

“Objedinjavanjem proizvodnje stočne hrane, konzumnih jaja u Martinićima, proizvodnje brašna u Nikšićkom mlinu i prometa brašna i žitarica u Spuškom mlinu značajno će biti smanjen uvoz ovih proizvoda, povećana domaća proizvodnja i izvoz, te će biti otvorena nova radna mjesta”, ocjenjuju iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Šef tog sektora Petar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i predstavnikom investitora Mitrom Jokićem svečano je otvorio Fabriku.   

Ministar Ivanović tom prilikom je naglasio da od danas Crna Gora više nije jedina zemlja u regionu koja nema fabriku stočne hrane. 

On je podsjetio na riječi Vudroa Vilsona koji je kazao da ako hoćete da promijenite stvari morate biti svjesni da ćete imati mnogo neprijatelja.

“Nije samo bitka sa neprijateljima izazov. Za nas je još veći izazov obilježavanje deset godina nezavisnosti Crne Gore. Zato svi projekti koji su svečano otvoreni tokom posljednjih mjesec dana imaju smisao u obilježavanju ovog jubileja. To je poruka koju šaljemo-da smo sposobni za izazove i da mnogo toga možemo”, istakao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, svi postignuti uspjesi su rezultati zajedničkog rada. 

“Podjele i odvajanja ne vode ničemu. Zato, okanimo se podjela, radimo zajedno, stvarajmo u interesu budućeg razvoja Crne Gore i naše djece. I naredne jubileje povodom nezavisnosti treba slaviti sa ponosom, a ne sa žaljenjem da smo zbog podjela izgubili vrijeme”, poručio je Ivanović. 

Izvršni direktor Nikšićkog mlina Mitar Jokić je izrazio zahvalnost ministru i gradonačelniku na podršci koja je omogućila uspješnu realizaciju projekta.

On je podsjetio da je za godinu dana adaptirana i opremljena fabrika koja je bila u veoma zapuštenom stanju. 

“Napravili smo jednu od najsavremenijih fabrika stočne hrane u regionu. Uožili smo preko dva miliona eura i zaposlili 20 radnika. Već smo prisutni sa našim proizvodima ne samo na domaćem, već i na tržištu Albanije. Imamo 40 artikala i raduju nas pozitivni komentari naših kupaca. Kapacitet proizvodnje je 10 tona na sat, te imamo mogućnost da pokrijemo sve potrebe Crne Gore”, pojasnio je Jokić.

Njegov partner, vlasnik kompanije Agromont, Božidar Jokić objasnio je da su u pokretanju proizvodnje stočne hrane našli interes kako bi uvezali kapacitete sa farmom koka nosilja u Martinićima i centrom za promet žitarica u Spuškom mlinu.

Prema njegovim riječima, cilj je da se poveća kvalitet stočne hrane, a što se tiče cijena biće za 10 do 15 odsto niže.

Za predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića otvaranje fabrike je jedan od ljepših poklona uoči 21. maja.

“Nešto što smo započeli prije godinu i po dana, doveli smo do kraja. Imali smo ozbiljnog investitora koji je vidimo danas ispunio sve što je obećao”, kazao je Đuranović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći "Big" investitor koji je kupio “Delta siti” u Podgorici i koji će jedan sličan komleks napraviti tu. Već vidimo da je "Koni" uzet od jednog investitora i da će tu biti market. I čitav taj kraj će dobiti novi izgled, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.