Radnici na krovu Željezare sedam dana: Iščekuju početak pregovora

  • Autor onogost.me
  • 17.08.2022. u 09:47
Danas je sedam dana otkako su radnici Željezare na krovu fabrike i tu iščekuju početak pregovora između Elektroprivrede Crne Gore i turskog Tosjalija, kazao je predsjednik sindikata Ivan Vujović.

Radnici se, kako kaže, nadaju da će ti pregovori početi što prije i da će biti završeni na obostrano zadovoljstvo.

“Zbog javnosti – EPCG ne uzima samo radnike, već ogromnu imovinu i Željezara ima ogromne kapacitete koji mogu koristiti i EPCG, opštini i državi. Radnici daju punu podršku EPCG i državi da se ova agonija što prije završi i da radnici napokon odu svojim porodicama i da nastave s normalnim životima”, kazao je Vujović.

Podsjetimo, prekjuče je premijer Dritan Abazović kazao da EPCG ima zeleno svjetlo da otpočne razgovore sa turskom kompanijom o preuzimanju Željezare. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.