Šavnik: Vlada daje zemljište u zakup za gradnju vjetroelektrane

onogost.me arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.08.2023. u 16:01
Ministarstvo finansija raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane u Opštini Šavnik.

Kako se navodi u pozivu, zemljište na katastarskoj opštini Malinsko. Sastoji iz dvije parcele ukupne površine 635,3 hiljade metara kvadratnih, a daje se u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane instalisane snage 6,6 megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru.

“Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176.000 eura. Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori”, navodi se u pozivu.

“Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju svi domaći i strani pojedinci i kompanije, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene zakupnine, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji”, dodaje se.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ispunjava i kvalifikacione uslove, odnosno da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vjetroelektrana i dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat.

“Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno. Ispunjenost uslova ocjenjivaće se prilikom podnošenja prijava učesnika”, pojašnjavaju.

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust do 13 sati, dok će se javno usmeno nadmetanje održati 17. avgusta u 11 sati u prostorijiama Ministarstva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Crnogorski elektrodistributivni sistem, treću godinu zaredom, u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, koji sprovodi Međunarodni program “Eko-škole”, raspisuje konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom”.