Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ČITAOCI ŠALJU: Primitivizam da prerastemo, postaviti kamere na javnim površinama

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 29.01.2024. u 08:03
Polomljena korpa za smeće u park-šumi Trebjesa jedan je od primjera primitivizma, smatra čitalac portala.

On nam je dostavio fotografiju, kako kaže, polomljene korpe koju je zatekao juče tokom šetnje u park-šumi.

Za predstavnike lokalne vlasti ima predlog kako stati na kraj ovom problemu.

“Trebalo bi izdvojiti, ako je uopšte moguće, iz budžeta za kamere na sve javne površine i to na mjesta đe običan građanin ne bi znao đe su, da iste ne bi bile uništene. Obišao sam dosta zemalja i to je praksa kod njih, da se ne uništava javno dobro, a i da se vidi ko je počinilac. Znam da su to veća sredstva, ali mislim da je to rješenje za naš nikšićki primitivizam koji nikako više da prerastemo. Mislim da je to jedino i učinkovito rješenje, a ujedno i dokaz ko je i šta je radio. Ovako postavi i uništi i sve tako ukrug”, navodi čitalac portala.

O postavljenju kamera na javnim površinama i gradskom Trgu portal Onogošt pisao je više puta.

U avgustu prošle godine iz Komunalne policije našem portalu su saopštili da čekaju saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka kako bi mogli da upale kamere na Trgu.

“Poslat je zahtjev za izdavanje saglasnosti Agenciji za zaštitu ličnih podataka, a po dobijanju iste kamere na Trgu će biti stavljene u funkciju, kao i kamere na javnim površinama koje su prepoznate kao lokacije na kojima se formiraju divlje deponije”, navodeno je u avgustu u odgovoru Komunalne policije, ne precizirajući kad je zahtjev poslat.

Koliko su kamere plaćene, kad su postavljene, koja ih je firma ugradila – iz Opštine Nikšić nikad nijesu poslali odgovor.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. I to ce biti uzalud posto kad se otkrije ko to radi, oni koji su zaduzeni da ih kazne nece nista uciniti. Iz komunalne policije i Komunalne inspekcije ce reci da nije njihova nadleznost ili da je to dozvoljeno da se radi jer ce vjerovatno poznavati tog pocinioca. Svi vec vide koliko su ove dvije sluzbe u gradu nesposobne i da im je svrha postojanja samo da bi uzimali platu i vozili sluzbena auta.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.