Put u Naselju Budo Tomović muka za mještane: “Kad padne kiša to su potoci”

Budo Ratković
  • Autor Budo Ratković
  • 17.08.2022. u 14:40
Naš sugrađanin Budo Ratković, ali i ostali mještani Naselja Buda Tomovića godinama se susreću sa nizom problema u tom naselju. Naime, put je u veoma lošem stanju, pa kada padne kiša i snijeg kretanje njim je jako otežano. Kada nema kiše ostaje "oblak" prašine.

Budo apeluje na lokalnu upravu da se pozabavi ovim problemom, a njegovo pismo upućeno našoj redakciji objavljujemo integralno u nastavku:

Želio bih pokrenuti inicijativu uređenja Naselja Buda Tomovića. Od Ulice Vuka Karadžića, do Gračaničke. Naime, dio gdje se nalaze barake je toliko loš, i makadam. S obzirom da tu živi bezmalo, gotovo da kažem oko 500, možda i više stanovnika, kad padne kiša to su potoci između baraka i prosto je nemoguće proći.

Kad nema kiše onda ostaje onaj nanos, i ogoljeno ono veće kamenje što kad se prođe između baraka bude oblak prašine, a vozila kao na neki brdski reli, sa kamena na kamen.

Mislim da je krajnje vrijeme da se i ovo naselje uredi i da smo i mi, koji stanujemo, građani ovog grada. A s obzirom da ima i lica sa invaliditetom, djece sa posebnim potrebama  ovaj problem je još značajniji jer su prinuđeni da svakodnevno idu po ovakvim “ulicama” što im dodatno otežava ionako težak život.

Čisto sumnjam da će se ikad ovo naselje iseliti a barake porušiti iz razloga što su stanovi otkupljeni, pa za eventualno rušenje i iseljenje treba obezbijediti i adekvatan stan. A to iziskuje mnogo više novca od uređenja.

Na slici je dio “ulice” ispred mojih vrata za vrijeme kiše, a da ne pominjem kad padne snijeg, koliko je teško očistiti ga. Pogotovo da ne pominjem kad se počne topiti kolika je ona ljuzgavica i glib, kad zaledi. Da je prosto nemoguće doći do vrata ili otići do prodavnice a da se ne skvasiš do koljena, pogotovo licima sa invaliditetom i u kolicima, a svaka “ulica” je ista.

Molio bih nadležne u opštini Nikšić da uzmu ovaj problem u rešavanje i da na adekvatan način riješe ovaj dugogodišnji problem sa kojim se stanovništvo ovog dijela grada susreće. Napomenuo bih i ukoliko bi postojala mogućnost da se uradi i drenaža i spoji cijevima i sprovede do Gračanice kao što je urađena skoro ulica od “rampe” do mosta preko Gračanice. U naprijed hvala i nadam se skorom rešenju ovog problema i posjeti nadležnih iz opštine Nikšić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Gezim iz nikšićkog naselja Budo Tomović od 1995. godine bavi se sakupljanjem limenki i lima. Ovaj nimalo lak posao njemu je jedini izvor egzistencije od kojeg prehranjuje porodicu. Koliko je težak i u kakvim uslovima se radi zna samo Gezim i ostali Romi – sakupljači sekundarnih sirovina koji nekad provode po mjesec dana da zarade svega 50 eura.