(VIDEO) Nikšićanin spriječio vozača kamiona da istovari otpad kod Gračanice

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 13.05.2023. u 10:53
Korita rijeka i njene obale Nikšićanima su godinama “omiljena” mjesta za odlaganje otpada. Da stane na kraj tome odlučio je Nikšićanin koji je, kako se može vidjeti na snimku koji je dostavio portalu Onogošt, spriječio vozača kamiona da istovari otpad kod rijeke Gračanice.

Na snimku se može vidjeti kako čovjek u naselju Gvozdenice dovozi kamion natovaren raznom vrstom otpada – dušeci, palete, kartoni, plastika…

“Ajde sad se vrati sa smećem tamo neđe. Vrati se sa smećem odavde…. Sad ću ti policiju zvati”, govori Nikšićanin na snimku, nakon čega vozač kamiona odlazi.

Poruka je jasna, poručuje on, ovome se mora stati na kraj. Ako ne reaguju gradske službe za čistoću, upozorava, blokiraće most na Gračanici.

“Ovo je rijeka Gračanica i uhvatio sam čovjeka koji je došao sa kamionom punim smeća. Nevjerovatno da niko neće da se okrene od gradskih službi sem pisanja saopštenja i obećanja. Prosto je više meni lično muka od ovakvih stvari. Ako niko ne reaguje ja ću lično blokirati most na rijeci Gračanici sa prijateljima pa slobodno dođite da napravite prilog. Ovome se mora stati na kraj”, naveo je Nikšićanin uz dostavljeni snimak.

Priča o video- nadzoru kod Gračanice postoji od 2014. godine kada je postavljena tabla upozorenja „Strogo zabranjeno bacanje smeća“ sa kamerom koja je uništena.

Načelnik Komunalne policije Veselin Čurović prošle godine obećao borbu protiv smećem zatrpanog Nikšića.

„U narednom periodu ova služba nastojaće da u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj odredi kritične tačke u gradu i okolini i uz saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka postavi video-nadzor kako bi se na efikasan način pokušalo spriječiti formiranje divljih deponija na tim lokacijama“, naveo je Čurović prošle godine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  43

   1. U redu je ovo sto je sprijecio,ali komunalno treba da makar u dva mjeseca obezbijedi kontejnere da se može stari nameštaj odložiti kao što se radi svuda u svijetu

  1. Есвака ти час. Шта ће на ово Ковачевић кад ово види. Треба ово приказати као прву вијест на дневнику. Али таблице открити, и лик возача. Добро га казнити.

   1. Ako ovo čita Kovačević najpametnije bi mu bilo da pripremi uniformu za momka jer ovakvi ljudi treba da su komunalni policajci a ne partijski uhljebi!

  2. Nije tvoj posao da ides i da sprečavaš za to je nadležna komunalna policija a ne ti i da pritom i snimaš da bi te drugi pohvalili. Za ovo možeš dobro i ti biti kažnjen da znas za ubuduće i ne zabadaš nos dje mu nije mjesto.

   1. a samo mi reci zašto prijetiš i zašto misliš da je ovo zbog hvalospjeva.Čisto da znaš da se vrlo lako može naći tvoje ime i da se sve vrlo jednostavno može prijaviti policiji.Ovo je ljudska stvar i nije zabadanje nosa i dodji slobodno da se upoznamo kad budem blokirao most.Ovdje se smeće više neće bacati.A komunalna policija ne radi posao.da ga radi ne bi plivali u smeću.

     1. Decko je na mestu ,on treba da izadje u javnost i da kaze kakva je situacija u gradu. Nadam se da ce ovo podrzati i RTCG i da ce gostovati na jutarnjem programu. Pozdrav za Gojka!

  3. Svaka cast za sugradjanina, ja se najiskrenije nadam da ce Komunalna policija poceti da radi svoj posao sto se tice odlaganja smeca, a da ce menadzment grada ocistiti ovaj grad i rijesiti pitanja Mislovog dola i ostalih deponija. Dokle vise, nece nam molitve i litije ocistiti grad!!!

  4. Znam momka lično, nije mu ovo jedini podvig.
   Ima on još dosta toga iza sebe.
   Inače nije propustio nijednu litiju, pravi lokal patriota!

   1. ne znaš me i ne pričaj gluposti i ne okreću ovo na bilo kakvu političku konotaciju.Litije i komitarenje me ne interesuju

  5. Milošu, da živiš u Gvozdenicama ne bi tako pričao. Decenijama se ođe odlaže smeće: iz grada, Kličeva, Straševine…Niko ne brani Komunalnoj policiji da prati stanje i kažnjava nesavjesne. Dojadilo je pojedinima, posebno onim u neposrednoj blizini da trpe smrad, a sjever kad dune unosi im nailonske kese, i lakši materijale u njihova dvorišta i kuće. Kad neko zapali to smeće, onda se guše u dimu i mještani Gvozdeničani i Kličeva.

  6. Došlo je do nesporazuma, momak se ne zove Gojko.
   U pitanju je DJ iz Propagande – Botox. Poslušajte malo njegove radove, edukujte se. Dečko se bori za kulturu na više frontova!

  7. Svaka čast! Momak junački stavlja glavu u torbu radi budućnosti naše djece, i to sve bez pare i dinara za razliku od od ovih popularinih aktivista koji poziraju po medijima i pametuju o ekologiji a ovamo ih finansira Soroš !

  8. Svaka cast mom sugradjaninu 👏 ovo je za svaku osudu i ovom momku treba da se svi divimo i ohrabrimo ga u ovom junackom poduhvatu jer za ovo treba imati velika nuts i gradjansku svest ako me razumete decko je objasnio kako se bori za svoj kraj grad drzavu !!!

  9. Ovaj video treba da je inspiracija mlađim naraštajima.
   U školama djeca treba da gledaju kako se brani naša budućnost i naša životna sredina koja nam je dala sve što imamo.
   Svaka čast za ovog hrabrog momka, nadam se sa će nastaviti sa ovakvim akcijama.

  10. Slavica Dragova Luka

   Svaka cast za momka, treba mu orden dati. Nadam se da ce opstina ga predloziti za pocasnog gradjanina.

   1. Laki Klicevo

    ako ima boga ,krsta mi ovaj momak je covjek za prmjer ako ima pravde on ce nam biti komunalni radnik za sva vremena!

  11. A da vam nije palo na pamet da je u ovom slučaju žrtva čovjek koji nema gdje sa se oslobodi smeća. Ovaj Gojko ugrožava njegovo pravo na privatnost.

   1. kme ime…..crni vozač.Trebao je otić ispred komunalne pa neka ga tamo iskipa.Nema dje da istovari smeće.Pa je došao u rijeku da ga istovari.Ma kakvo je to razmišljanje.Tu smo dje smo zbog takvih razmišljanja.

  12. zašto ćuti Komunalna,zašto ćuti gradska vlast…..Momak je svima dao domaći zadatak.Bravo Boško

   1. Ma vidi ,ko god on bio kako god se on zvao samo treba znati je li nas covjek jer u danasnje vrijeme je to presjedan. Gojko ,Marko ,Janko ,Almir,Dzenan,nije bitno.

  13. A kada se održava taj protest? Ja bih došla sa svojom djecom jer je ovo vrlo važna tema o kojoj se ćuti.
   Momak je pokrenuo nešto što će teško da se zaustavi, ima nas dosta koji ćemo da se borimo uz Boška, a i sveti Vasilije je uz njega.
   Stop devastaciji životne sredine!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Povodom sumnji da se prilikom isplata subvencija iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom dešavaju zloupotrebe, a zbog prijavljivanja enormno visokih plata za te kategorije, iz Udruženja mladih s hendikepom poručuju da se tom pričom nanosi šteta njima, a u Fondu se protive ograničavanju subvencija.
  Šampioni ovogodišnje Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, to je epilog sinoć odigranog finala u kojem su savladali kolege sa Građevinskog fakulteta rezultatom 72:63.