Apel vozačima: Strpljivo i bezbjedno do odredišta

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 22.07.2023. u 10:48
I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je posljednjih dana došlo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, usljed povećanog priliva turista, povećane frekvencija saobraćaja na našim putevima, prvenstveno ka primorskim opštinama, umor, nepažnja i nepoštovane saobraćajih propisa i dalje su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

“Ono što dodatno zabrinjava je, da su najčešći prekršaji vozača, koje uočavaju policijski službenici neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na „punoj liniji”, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.
Skrećemo pažnju da ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj”, ističu u saopštenju.

Zbog toga apeluju na sve učesnike u saobraćaju da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredeljujući za oprezniju vožnju, već da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

“Policijski službenicima će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključuju iz Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.