Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drašković: Bazen ne radi zbog kvara toplotnih pumpi, Opština, EPCG i Cedis uključeni u rješavanje problema

scniksic.me/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 19.06.2024. u 13:33
Problem u radu bazena nastao je zbog rada toplotnih pumpi, kažu iz Sportskog centra navodeći da će Opština, Elektroprivreda i Cedis dati svoj doprinos kako bi se problem riješio.

Roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću apelovali su na nadležne na lokalnom i državnom nivou da riješe problem u Sportskom centru. Oni su izrazili nezadovoljstvo, jer je gradski bazen već duži period neupotrebljiv i da pored građana, oko 300 djece, koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova ne treniraju.

U saopštenju za javnost koje potpisuje direktor Sportskog centra, Boško Drašković, navodi se da već duži period postoji problem u radu bazena, a koji se prvenstveno odnosi na rad toplotnih pumpi. U saopštenju ne preciziraju kada će kvar biti otklonjen.

„Naime, bazen je rekonstruisan 2016. godine i izvođač radova je bio "Ening" iz Nikšića. Ono što predstavlja problem je to, što izvođač radova nema obezbjeđen servis u CG, već je ovlašćeni serviser "VIESSMANN" iz Beograda, a s obzirom na to da se radi o softverskim rješenjima na toplotnim pumpama, moralo se čekati na raspoloživost programera ovog ovlašćenog servisera. Na osnovu defektaže i izvještaja koji smo dobili od Viessmann-a 16. 4. 2024.godine, utvrđena je potreba za zamjenom i nabavkom novog PLC-a“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da u izvještaju "Viessmann-a" koji su dobili 14. 6. 2024. godine prilikom montaže, povezivanja i programiranja novog PLC-a, navedeno da je utvrđen kvar na kompresoru.

„Kao uzrok svih oštećenja opreme navedeno je nepravilno električno napajanje i primjetan visok nivo napona, kao i da vjerovatno postoje i druge nepravilnosti u napajanju toplotnih pumpi električnom energijom. Kao preporuka dato je kontinualno snimanje u cilju pronalaženja trenda i uzroka nepravilnosti“, objašavaju u saopštenju.

Navode i da je održan sastanak u Opštini Nikšić sa predsjednikom Markom Kovačevićem, te da je Sportski centar dobio finansijsku podršku osnivača, za rješavanje svih problema na bazenu.

„Tema sastanka je bila hitno osposobljavanje bazena, pronalaženja uzroka kvarova i trajnog rješenja za dalje održavanje. Opština Nikšić kao osnivač izrazila je spremnost da se osposobi mali bazen, ukazala je da se pokuša sanirati kvar kako se ne bi bazen zatvorio, a u međuvremenu da se izvrše procedure javnih nabavki, za nabavku nove rezervne opreme, kako u budućnosti ne bi dolazilo do prekida rada bazena. Bazen predstavlja opšti interes grada, tako da će svoj doprinos dati EPCG i Cedis kako bi se ovaj problem riješio“, zaključuje se u saopštenju direktora Sportskog centra.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Hahaha. Ja predlazem da se uključe još Putin i Bajden u popravku toplotne pumpe. Đe vam je redudantnost sistema, rezervni djelovi,? Čuš “čeka se programer” haha biće da se programira novi operativni sistem za plc na ćirilici.
   Nije dovoljno gospodo sjesti u fotelju i okružiti dr foteljašima da bi se bilo šta Opravilo/uradilo. Da ne bude zabune, dps je kriv…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.
  Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.