Gradske ulice u mraku, službe zapostavile pritužbe preko aplikacije “Čist grad sad”

Karađorđeva ulica/Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 17.01.2023. u 08:38
Više čitalaca portala Onogošt obratilo se redakciji zbog toga što su gradske ulice u mraku.

Jedan od čitalaca portala kazao je da javna rasvjeta ne radi u ulicama koje gravitiraju ka Trgu.

On je Onogoštu dostavio fotografije Karađorđeve ulice u večernjim satima.

Isti problem putem aplikacije “Čist grad sad” 14. januara prijavio je i njegov sugrađanin. Imao je i pritužbu na rad pomenute aplikacije koja je pokrenuta krajem oktobra prošle godine.

Aplikacija je pokrenuta sa ciljem da svakom sugrađaninu koji koristi pametni telefon u dva klika pošalje problem komunalne prirode na koji je naišao, a gradske službe će, kako su objasnili tad, biti u obavezi da problem otklone u najkraćem mogućem roku.

“Znam da ste skoro pisali o problemu smeća u našem gradu. Znate da je nedavno pokrenuta aplikacija “Čist grad sad”, gdje građani prijavljuju probleme nadležnim službama. Međutim, već mjesec dana kao da sve te pritužbe padaju na gluve uši, a uskoro počinje kiša… Prilikom realizacije ovog projekta, Komunalna policija je dobila 2 džipa, a aplikaciju su zapostavili. Nadam se da ćete i dalje vršiti medijski pritisak kada je ova tema u pitanju”, napisao je čitalac našeg portala.

On nam je dostavio fotografiju problema koje je prijavljivao putem aplikacije.

Podsjetimo, Komunalnoj policiji i Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić NVO Fors Montenegro uručila je dva terenska vozila, a tad je predstavljena i mobilna alikacija „Čist grad sad“.

„Mi očekujemo da će najveći broj prijava da se tiče nepravilnog odlaganja otpada i da će ta vrsta problema moći da se otkloni u 24 sata. Veći problemi naravno zahtijevaće veće vrijeme odgovora. Na ovaj način smo omogućili svima onima koji vole ovaj grad da budu njegove oči i pomognu da se ovaj grad održava i pazi na način koji će svima nama ići na korist. Nema više izgovora da ne znamo kome da prijavimo problem, nema više šetanja od službe do službe, od šaltera do šaltera bar kad su ovi i slični problemi u pitanju, dva klika… jedan da slikamo i drugi da pošaljemo, a onda službe u realnom vremenu dobijaju informaciju o problemu i mjestu gdje se problem nalazi. U sistem su uvezani Komunalna policija, Komunalna inspekcija, Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Komunalno preduzeće i Služba predsjednika koja će u prvom vremenu nadzirati proces i koordinirati istim“, objasnio tad ispred NVO Fors Montenegro Veselin Šturanović.

Portal Onogošt će danas kontaktirati nadležne, a tekst objavljujemo zbog hitnosti rješavanja problema koje građani prijavljuju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Rasvjeta se gasi prije 6 h ujutro, tako da nije prijatno, posebno nama ženama ići bulevarom od Tempa do skvera. Užas!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.