Komunalna preduzeća treći dan ne odvoze otpad (FOTO)

Facebook
 • Autor onogost.me
 • 22.09.2022. u 10:17
Kese pune smeća duž putnog pravca Danilovgrad- Nikšić- Šavnik- Žabljak, ali nema ko da ih odveze - slika je nakon tri dana od velike akcije "Novi list Crne Gore“ koja je organizovana u ime Dana ekološke države Crne Gore.
Građanski aktivista Aleksandar Dragićević kazao je da Komunalna preduzeća ni treći dan ne odvoze otpad sakupljen u akciji čišćenja.
Pored magistrale Nikšić- Danilovgrad juče su na 15-ak lokacija bile vidljive kese pune otpada.
“U utorak su građani i zaposleni u institucijiama proslavili Dan ekološke države tako što su izašli i čistili putni pravac Danilovgrad – Žabljak. To je preko 100 kilometara putnog pravca oko kojeg u najvećem dijelu nikada nije čišćeno. To je slika koju turisti nose o nama i našoj državi – smeće svuda. To je slika koju naše mlađe generacije gledaju i koja im postaje normalna. Taj dan otpad ne samo da je sakupljen nego je i sortiran kako bi se odvezao na reciklažu – privatna kompanija je otpad za reciklažu povezla isti dan. Komunalna preduzeća već treći dan ne odvoze otpad uredno složen, već ga raznosi vjetar i psi lutalice. Iako su građani i institucije, čiji to posao nije, uradili posao komunalnih preduzeća, ove ne zanima da organizuju po kamion i sakupljeni otpad pokupe. Ovo je tuga i sramota, ovo je ponižavanje države i njenih građana. Ali ako mislite da ćete ovako da demotivišete građane – nećete. Ne možete vi biti lijeni i nesposobni koliko mi možemo biti vrijedni i uporni…”, objavio je Dragićević na Fejsbuk nalogu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.