Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kovačević: Gledajmo jedni u drugima prvo Nikšićane i uspjećemo

onogost.me
 • Autor Marija Vujovic
 • 18.09.2023. u 13:19
Svečanom sjednicom u Nikšićkom pozorištu obilježen je Dan oslobođenja Nikšića.

Predsjednik opštine Marko Kovačević, čestitajući praznik, kazao je da je Nikšić grad slobode, a zatim je podsjetio na istorijat našeg grada.

"Sjećajući se svih boraca za njegovu slobodu i velikih datuma poput današnjeg mi smo dužni da gradimo uslove da Nikšić i u ovome vremenu bude prepoznat kao pokretač razvoja i napretka našeg društva“, naglasio je Kovačević.

Finansijsko stanje u našoj opštini je, kako je rekao, stabilno, a sve obaveze sa redovno izmiruju.

"U opštini u kojoj smo zatekli 16.000 nezaposlenih lica nije bilo lako istaći kao prioritet u radu povećanje broja radnih mjesta. Ipak, za vrlo kratak period lokalna samouprava uspjela je da stvori ambijent u kom je zaposleno skoro 4.000 radnika za dvije godine. Samo u 2022. godini nezaposlenost je smanjena za 21,6 odsto prema podacima ZZZ", kazao je Kovačević.

On je naveo da mnogi investitori dolaze u naš grad, kao i da je između dva praznika realizovano mnogo projekata, a veliki broj je u planu.

"Nikšić je naš grad, naše mjesto pod Suncem. Svi zajedno smo dužni da uložimo sve što možemo u njegov razvoj i napredak. Gledajmo jedni u drugima prvo Nikšićane i uspjećemo. Neka radi Nikšić", poručio je on.

Vuković: Nikšić će biti sigurna i udobna kuća za sve

Predsjednik Skupštine opštine čestitao je 18. septembar- Dan oslobođenja Nikšića, istakavši da nas ovaj praznik  podsjeća na veličanstvenu pobjedu nad fašističkim okupatorima i besmrtne podvige naših heroja-oslobodilaca.

Kako je istakao, siguran je da su, nakon više od dvije godine rada ove lokalne uprave, njihovi napori  da Nikšić učine boljim mjestom za život lako uočljivi.

“Stabilizovali smo finansije, vratili preko 6 miliona eura duga, pokrenuli investicione procese. Preko četiri hiljade ljudi je, u minulom periodu, dobilo priliku da u svom gradu, na svom ognjištu, zaradi koru hljeba”, kazao je Vuković.

Građani su, kako je naglasio, za ovu lokalnu upravu  najbolji i neiscrpan resurs.

“Borićemo se da ostanu ovdje i vlastitu sudbinu trajno vežu za svoj grad. Takođe, obećavam da ćemo neumorno tražiti načine da „prokrčimo“ prečice kojima će nam se, svi koji su napustili Nikšić u potrazi za boljom i izvjesnijom budućnošću, u najkraćem roku vratiti. Naglašenu pažnju nastavićemo da posvećujemo mladima, nastavićemo da pomažemo vaspitno-obrazovne ustanove u našoj opštini, da gradimo dječija igrališta, sportske terene i rekreativne parkove“, rekao je Vuković.

Naveo je da su njihova vrata otvorena svima koji žele da grad pod Trebjesom, u svakom smislu, ponovo postane perjanica Crne Gore.

"Ponosan sam što već sada na osnovu onoga što smo uradili, kao i na osnovu onoga što će biti urađeno u bliskoj budućnosti, mogu konstatovati da će Nikšić biti sigurna i udobna kuća za sve", dodao je Vuković.

Na sjednici su pročitane i čestitke predsjednika države Jakova Milatovića i premijera Dritana Abazovića.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Kovačeviću, da zeru obraza imaš, kao što nemaš, dao bi ostavku i batalio politiku. Glasao sam te 2021. godine i jako mi je žao zbog toga jer si ti kao i oni oko tebe isti kao i sve vlasti prije vas. Sve isto radiš kao i DPS vlast samo što si još uz sve to jedan obični licemjer!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.
  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.