Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kovačević negirao da je povrijedio ugled Crne Gore

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.09.2023. u 11:06
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je pred tužiocem u Nikšiću negirao da je povrijedio ugled Crne Gore. Njegov advokat Sava Kostić kazao je da su ispunjeni svi uslovi da tužilac danas donese odluku.

Policija je protiv Kovačevića podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je povrijedio ugled Crne Gore zbog položaja srednjeg prsta ruke prilikom intoniranja himne na svečanosti 13 godina rada JU Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

„Ja očekujem da tužilaštvo postupi nepristrasno i po zakonu. To znači da proglasi da krivičnog djela nema, kao što i nema. Da se prekine ta vrsta političkih i medijskih uticaja na istitucije u kojima se neke nebitne stvari na ovakav način plasiraju i opterećuje se njima javnost. Lično kao predsjednik Opštine Nikšić imam mnogo važnijih zadataka nego da se bavim  ovim temama“, kazao je nakon saslušanja Kovačević.

Advokat Sava Kostić kazao je da očekuje da će tužilac odbaciti krivičnu prijavu.

„Smatram da postupajući državni tužilac na bazi onoga što je danas čuo od Kovačevića, na bazi materijalnih dokaza koji su dostavljeni, na bazi saznanja koja ima u ovom predmetu, a prije svega na bazi dugogodišnjeg rada i postupanja državnog tužioca, već danas donijeti odluku i odbaciti krivičnu prijavu  u ovoj pravnoj stvari. U konkretnom slučaju ne postoji radnja izvršenja krivičnog djela,  ne postoji ni jedan propis koji zabranjuje bilo kome, pa i Kovačeviću da ima takav položaj tijela, kakav je imao, i ono što je najočiglednije to što ne postoji umišljaj, niti dokaz, da je sa umišljem preduzeo radnju izvršenja krivičnog djela za koje je podnijeta predmetna krivična prijava, a i istovremeno nema  bilo kog drugog krivičnog djela za koje se gonjenje vrši po službenoj dužnosti“, kazao je Kostić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Naprijed Marko!Oni sto su se dizali 30 godina na Himnu ,mnogo su je ispostova li!Ostavite covjeka na miru!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Promet hrane u trgovini na malo 2020. godine iznosio je oko 668 miliona eura, dok je prošle godine za hranu u našim prodavnicama potrošeno oko milijardu i 154 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.