Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nebojša Radojičić osuđen na četiri mjeseca zatvora

neboja-radojicic-u
novosti.rs
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2015. u 18:19

Bivši predsjednik opštine Nikšić, Nebojša Radojičić, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Nikšiću, na četiri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe položaja prilikom gradnje pomoćnog terena FK Sutjeska. 

Radojičiću se inače stavljalo na teret da je od kraja 2008. do kraja 2010. godine, mimo zakona angažovao izvođače radova na gradnji kapele na novom groblju, u naselju pod Trebjesom, za radove na aerodromu Kapinom polju, na uređenju Dnevnog centra i prostora oko Muzičke škole, kao i za  poslove oko pomenute izgradnje pomoćnog terena za potrebe FK "Sutjeska". Optužnici je dodata i zloupotreba položaja prilikom izgradnje enterijera prostorija FK Sutjeska u vidu kompenzacije sa firmom „Varioc“.

Radojičić je oslobođen optužnice po ostalim tačkama, ali ne i po tački koja ga, kako je objansnio sudija, Ivan Perović, tereti da je, mimo zakona, dao saglasnost tadašnjem direktoru FK Sutjeska, Andriji Vujoviću, da zaključi ugovor o gradnji sa firmom „Zarubica Company“. 

Kako je objasnio Perović, tom prilikom posao je odrađen bez saglasnosti skupštine FK Sutjeska i bez raspisivanja tendera za posao vrijednosti od 52.000 eura.

Radojičić je za portal Onogošt kazao da trenutno nije u mogućnosti da komentariše presudu.

Njegov advokat, Milan Vojinović, kazao je da će uložiti žalbu na presudu koju smatra neprihvatljivom i neutemeljenom.

„Ta presuda nema osnova jer je Skupština FK Sutjeska neformalna grupa građana koja se sastaje jednom u 4 godine. Uložićemo žalbu“, jasan je Vojinović.

Bivši gradonačelnik Radojičić osporio je na ranijim ročištima krivicu za zloupotrebu službenog položaja obrazlažući da za sve ugovore za koje ga tereti optužnica postoji neophodna dokumentacija.

Radojičić je tada kazao i da su sa svim spornim ugovorima bili upoznati njegovi najbliži saradnici, kao i Nadzorni odbori koji su pratili izvršenje radova.

Pored ovog procesa još se čeka i podizanje optužnice u slučaju rekonstrukcije Scene 213.

Policija je u aprili prošle godine protiv Radojičića podnijela krivičnu prijavu  zbog  toga što je prekoračenjem  granica službenog ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist, na način što kao predsjednik Opštine Nikšić u toku 2012. godine, prilikom angažovanja preduzeća oko izgradnje i opremanja pozorišne sale „Scena 213“, nije sproveo postupak izbora ponuđača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, već je mimo zakonske procedure kao izvođače radova angažovao više privatnih preduzeća. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci