Održan sastanak Župljana i opštinara, Radulović: Konačno se krenulo sa “mrtve tačke” i u realizaciju zahtjeva

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 30.08.2023. u 14:10
Članovi Mjesne zajednice Župa su se danas, kako je i dogovoreno, sastali sa opštinarima kako bi se dogovorili o rješavanju problema u toj MZ.

Kako je, nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem i predsjednikom i Skupštine Opštine Nemanjom Vukovićem, kazao predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović, konačno se krenulo sa „mrtve tačke i u realizaciju svega onoga što su tražili, a novi sastanak je zakazan za 19. septembar.

“U septembru će biti gotov projekat za veću dionicu glavnog puta, od doma u Liverovićima do Miolja polja, dok će u oktobru biti gotov glavni projekat za drugu, težu dionicu, gdje su se pojavila velika klizišta u dijelu sela Liverovića. Već 20. septembra očekujemo da se za prvu dionicu raspiše tender. Paralelno ide i izrada projekta za Pustu stranu”, kazao je Radulović.

Takođe im je rečeno, kako je istakao on, da je izabran izvođač za dio radova na glavnom vodovodu i on će biti realizovan preko kapitalnog budžeta.

Za 15 dana će, navodi Radulović, znati koliko će Opština biti u mogućnost da asfaltira ulica u Mjesnoj zajednici Župa i na osnovu toga ćemo predložiti dionice koje treba asfaltirati.

“Pokrenuta je tenderska procedura da se jedan dio planinskih puteva asfaltira u rejonu planine Lukavica“, kazao je on.

Takođe je dodao da je razgovor put do dogovora.

“Ovo je put da krenemo da rješavamo zajednički probleme u Župi. Savjet neće odustati ni od jednog zahtjeva koje je ispostavio na zboru mještana. Fakat je da je do ovog sastanka trebalo doći mnogo prije. Niko nije bez greške. Sigurno ni mi u Savjetu nijesmo bezgrešni, ali nije na nama bilo da nekoliko puta budemo dočekani na sastanku bez predsjednika koji je garant za sve ovo što se obeća od strane Opštine“, kazao je on.

Podsjetimo, mještani Župe su u ponedjeljak, 28. avgusta, organizovali blokadu glavanog puta nezadovoljni, kako su tada naveli, odnosom Opštine prema toj MZ.

Radulović je tada naveo da se ignorišu zahtjevi 4.000 mještana te zajednice, te da oni traže asfaltiranje pet kilometara seoskih puteva, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, rekonstrukciju glavne saobraćajnice, popravku planinskih puteva, završetak projekata za mostove…

Župljani su tada najavili i danonoćnu blokadu puta od koje su odustali jer je Kovačević organizovao sastanak sa njima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.