Opština podržala inicijativu za gradnju novog vrtića u Kličevu: Doniraće Glavni projekat

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 09.10.2023. u 15:02
Primjer kako se uspješno stvari rade u korist najmlađih i kako doprinijeti boljitku u malim zajednicama, u posljednjih mjesec dana pokazali su roditelji i mještani Mjesne zajednice (MZ) Kličevo.

Oni su nedavno pokrenuli inicijativu za izgradnju još jedne vaspitne jedinice u tom naselju.

Inicijativa da se gradi novi vrtić podržana je danas sa opštinskog nova.

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nemanja Vuković održao je sastanak sa predstavnicama inicijative.

Opština će u saradnji sa Agencijom za planiranje i projektovanje donirati Glavni projekat za izgradnju vrtića i uređenje dvorišta, saopšteno je nakon sastanka iz kabineta Vukovića.

„Obrazlažući aktuelnu situaciju u dva objekta JPU „Dragan Kovačević“, sa posebnim akcentom na prekobrojnost grupa i sužene prostorne kapacitete, mještanke Kličeva su apostrofirale činjenicu da bi izgradnja novog vrtića ne samo omogućila njihovoj djeci ugodan i podsticajan boravak, već bi doprinijela i vraćanju djece koja su, zbog nedovoljnih kapaciteta, upisana u druge vrtiće u gradu, pa bi se samim ti rasteretile druge vaspitne jedinice“, navodi se u saopštenju.

Vuković je istakao da u potpunosti razumije potrebu MZ Kličevo za novim vrtićem te da će se, Opština Nikšić i on lično, potruditi da se opravdana očekivanja mještana pretoče u stvarnost.

„Svjesni smo da bi izgradnja novog objekta u značajnoj mjeri uljepšala boravak našim mališanima, dok bi zaposleni konačno dobili znatno bolje uslove za rad i šire mogućnosti za realizaciju predviđenih aktivnosti. Shodno tome, Opština će u saradnji sa našom Agencijom za planiranje i projektovanje donirati Glavni projekat za izgradnju vrtića i uređenje dvorišta, a spremni smo da pomognemo i na druge načine, u mjeri u kojoj to dozvoljavaju naše mogućnosti i nadležnosti. Takođe, pokušaćemo da u živoj komunikaciji i saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u što kraćem roku, dođemo do optimalnog rješenja“, poručio je Vuković.

Obećao je da će Opština nastaviti da pažljivo osluškuje potrebe svih građana, u cilju podizanja kvaliteta života u našem gradu.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.