Autor: onogost.me
Foto: PP Piva
17:44
19.6.2019.

Park prirode Piva: Obogatili ponudu, poboljšali infrastrukturu

Park prirode (PP) „Piva“ u želji da turističku sezonu dočekaju u što boljem svijetlu i posjetiocima ponude što ugodniji boravak, odlučili su da obogate ponudu, ali i poboljšaju postojeću infrastrukturu. 


Tako su u selu Unač, na vidikovcu sa koga se pruža pogled na Pivsko jezero, Plužine i planinski masiv Bioč, Maglić i Volujak, postavili klupe, sto, korpe za otpad, dok su na prostoru Parka postavljene četiri info table sa informacijama o biljnom i životinjskom svijetu PP „Piva“.

„Na osnovu prethodnog dogovora sa nacionalnim parkovima 'Durmitor' i 'Sutjeska' osposobili smo i za posjetioce otvorili turistički info centar na Šćepan Polju, gdje će moći da se upoznaju sa turističkom ponudom ovih parkova i gdje će strani državljani moći da prijave svoj boravak“, saopštili su iz PP „Piva“.

U sklopu projekta "Nabavka opreme za nadzornike u Parku prirode Piva za spašavanje u nepristupačnim terenima", koji je odobren i finansiran od strane MUP-a Crne Gore, nabavili su četiri kompleta opreme i za zaposlene u Crkvičkom Polju organizovali jednodnevnu obuku, a nakon završetka turističke sezone planirana je sedmodnevna obuka kako bi nadzornici savladali tehnike spašavanja u nepristupačnim terenima.

Zaposleni u Parka učestvovali su zajedno sa etno selima "Izlazak" i "Nevidio" u akciji čišćenja biciklističke staze „Top Trail 4“, koja se pruža između pomenutih etno sela.

„U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, preko njihovog programa za zapošljavanje putem javnog rada, zaposlili smo dvije osobe sa evidencije nezaposlenih u opštini Plužine, koja će se brinuti o ambijentalnoj higijeni u Parku“, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:39
  4.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:15
  4.6.2020.

  Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka, Dragoljub Radulović, priredio je prijem za učenike OŠ "Dušan Bojović", Katarinu Lončar, Dijanu Ćorović i Katarinu Jaredić, dobitnike diplome "Luča" i tom prilikom im uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.

 • 14:09
  4.6.2020.

  Policija u Nikšiću uhapsila je Bjelopoljca I.R. (33) zbog vožnje u pijanom stanju.

 • 13:55
  4.6.2020.

  Izgradnja tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću, vrijednog 4,6 miliona eura, svakodnevno napreduje, a u toku su armiračko-betonski radovi na prvom spratu, postavljanje elektroenergetskih instalacija i drugi zanatski poslovi, saopšteno je iz Uprave javnih radova.