Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Pauka” se više ne morate plašiti

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 19.01.2024. u 08:30
Ukoliko ste ostavili nepropisno parkiran automobil, u najgorem slučaju proći ćete sa kaznom, ali makar nećete morati da plaćate i “usluge pauka”.

Tako će biti barem neko vrijeme.

Ovo specijalno vozilo koje je Opština nabavila 2022. godine više nije na ulicama Nikšića.

“Trenutno nemamo pauka. Sprovedena je tenderska procedura, potpisan je ugovor za nabavku vozila, koji treba da stigne ili krajem februara ili početkom marta. Rok za isporuku je 90 dana, mislim da će to biti i prije”, kazala je direktorica Parking servisa Sanja Antović.

“Pauk” je stigao u Nikšić početkom novembra 2022. i bio je u nadležnosti nikšićke Komunalna policija i Parking servisa.

Iz Parking servisa su saopštili da je "pauk" bio angažovan po ugovoru o poslovnoj saradnji.

"S obzirom na činjenicu da nijesmo imali opredijeljena sredstva za kupovinu u prethodnoj poslovnoj godini, specijalno vozilo "pauk" je bilo angažovano do 01.06.2023. godine po Ugovoru o uspostavljanju poslovne saradnje na poslovima premještanja nepropisno parkiranih vozila. Nakon isteka Ugovora raspisan je tender za nabavku vozila. Tenderski postupak je poništen jer ponuđač nije ispunjavao sve tražene tehničke uslove. Međutim, novi tenderski postupak za nabavku pomenutog vozila je uspješno  završen i teče zakonski rok za isporuku istog, te se isporuka očekuje tokom februara ili najkasnije marta mjeseca", objasnili su iz Parking servisa.

“Nabavkom specijalnog vozila „pauk“ omogućiće se „Parking servisu Nikšić“ d.o.o. Nikšić, koji upravlja javnim parkiralištima da na efikasaniji i kvalitetniji način obavlja pružanje usluge parkiranja, jer su parking mjesta zauzeta nepropisno parkiranim vozilima, vozilima bez registarskih oznaka, havarisanim vozilima i dr. Na taj način građanima tj. korisnicima usluge parkiranja omogućiće se kvalitetnija usluga parkiranja i veći broj parking mjesta”, navodeno je u obrazloženju Odluke o organizaciji vršenja povjerenih poslova premještanja nepropisno parkiranih vozila.

Vlasnici nepropisno parkiranih automobila kojima je “pauk” nosio auto, ovaj prekršaj plaćali su minimalnim iznosom od 120 eura.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Pogledajte bahatost i bezobrazluk ljudi koji voze na strane tablice ili skinu tablice. Parkiraju se na parking mjesta koje koriste osobe sa invaliditetom, trotoarima, na sred ulice… Komunalna policija prolazi pored njih, prave se da ne vide, a ono malo vremena što rade kažnjavaju ovu našu sirotinju koji nemaju zašto ručak kupiti. Komunalna policija je rak rana Nikšića.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.