Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeli radovi u Studenačkim glavicama, nadležni vjeruju da rješavaju višedecenijski problem pasa lutalica

Facebook/Marko Kovačević
 • Autor onogost.me
 • 27.06.2024. u 14:31
U Studenačkim glavicama danas su predstavnici Opštine ozvaničili početak radova na gradnji karantinskog prostora za pse lutalice. Nadležni vjeruju da će izgradnjom karantina otpočeti rješavanje višedecenijskog problema pasa lutalica u gradu pod Trebjesom.

Na površini od oko 20.000 metara kvadratnih ulični psi bili bi sklonjeni sa teritorije opštine Nikšić.

Predviđeno je da prostor bude ograđen i obezbijeđen da se životinje ne mogu kretati van istog. Tu bi, kako je ranije objašnjeno iz Opštine, dolazili psi koji su prošli pregled u veterinarskoj ambulanti.

Opština raspisuje novi tender za karantin u Studenačkim glavicama

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je danas sa sekretarom Sekretarija za za komunalne poslove i saobraćaj Vidakom Krtolicom, predsjednikom SO Nemanjom Vukovićem i ostalim saradnicima, obišao započete radove na novom azilu za pse u Studenačkim  glavicama, koji će se prostirati na oko 20.000 m2 i biti vjerovatno najveći ovog tipa u čitavoj Evropi.

„Ovim otpočinjemo rješavanje višedecenijskog problema koji Nikšić ima, stvaramo preduslove da se problem pasa lutalica i svi problemi koji iz toga proističu riješe“, napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Predsjednik SO Nemanja Vuković kazao je da je riječ o investiciji vrijednoj 75.000 eura.

„Realizacijom ovog projekta, na kojem smo predano radili od preuzimanja vlasti, a čemu je poseban doprinos dao sekretar Krtolica, više nećemo izdvajati oko 300.000 eura godišnje za naknade građanima zbog ujeda pasa lutalica. Time ne samo da dobijamo sredstva koja ćemo investirati u nove projekte, već i unapređujemo bezbjednost građana, efikasno upravljajući populacijom pasa lutalica, u skladu sa standardima“, kazao je Vuković.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Kapetan Zupski

   Samo nek ova dva maga ispod kisobrana sa slike nista ne rade i sve ce biti dobro i nek nadju nekog da iskrivi sto…. ko ulicu Voja Deretica …

  2. Kakve budale ljudi moji… Prave azil od 20.000m2 u gradu, 5min od centra! I jos se hvale. Pa bar nam zemlje ne fali na 10-15min voznje od grada. I obavezno obojica su otisla da se slikaju. Sumnjam da li su se mozda suvise priklonili evropskim vrijednostima jer se ne razdvajaju…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.