Počelo uređenje kvarta između Njegoševe i Narodnih heroja

Facebook/Marko Kovačević
 • Autor onogost.me
 • 04.10.2022. u 09:18
Kvart između Njegoševe ulice i Ulice narodnih heroja jedna je od 40 lokacija u našem gradu na koju su nam građani prošle godine ukazali kroz anketu "Živite u neuređenom kvartu ili ulici, pišite nam". Jutros su počeli radovi na uređenju tog kvarta.

To je naveo predsjednik opštine Marko Kovačević.

“Nakon kvarta kod Kuće Zirojevića nastavljamo sa uređenjem kvartova u užem gradskom jezgru. Radimo”, poručio je  Kovačević na Fejsbuku.

Podsjetimo, portal Onogošt je u januaru prošle godine sproveo anketu “Živite u neuređenom kvartu ili ulici, pišite nam”.

Kako su nam građani tada putem ankete, ali i obilaska terena kazali, problemi su rasprostranjeni podjednako u gradskim i prigradskim naseljima.

FOTO: Portal Onogošt/mart 2021.

Gradske kvartove, prema njihovim riječima, uglavnom karakteriše manjak ili nepostojanje parking prostora, oštećene ili zapuštene fasade zgrada, blatnjavi i neasfaltirani prostori oko zgrada, bez pratećeg mobilijara i osvjetljenja, pa se stanari u kišnom periodu susreću sa velikim problemima, jer gotovo da ne mogu da dođu do svojih zgrada i kuća.

Foto-dokumentaciju neuređenih kvartova predali smo tadašnjem glavnom arhitekti Opštine Nikšić Nebojši Adžić. On je tada istakao da su sredstva Opštine koja se opredjeljuju za investicije mala, ali da očekuje da će za naredne nekolike godine svi kvartovi u gradu biti sređeni, jer, kako je naveo, za to postoji realna finansijska okolnost.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.