Predstavnici CB Nikšić održali sastanak sa novinarima iz Nikšića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.07.2023. u 12:59
Vršilac dužnosti načelnika Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" sa saradnicima Lazar Šćepanović, shvatajući značaj medija, danas je održao sastanak sa novinarima iz Nikšića.

Regionalni centar bezbjednosti Zapad pokriva 34 odsto teritorije Crne Gore (1/3 ukupne površine) u čijoj su zoni odgovornosti bezbjednosti Opštine Nikšić, koja je i najveća teritorija na prostoru države, opštine Šavnik, Žabljak, Plužine i Pljevlja.

Stanje u tim zonama je povoljno i stabilno, saopšteno je juče iz Uprave policije.

To je, kako su kazali, zaključeno na osnovu rezultata rada od 1. maja do 15. jula, a na osnovu statističkih pokazatelja kao i analiza preduzetih preventivnih, obavještajnih i policijsko – tužilačkih aktivnosti i pokrenutih sudskih postupaka.

Rasvijetljena su dva ubistva, dok je zbog krađa procesuirano 10 osoba.

U tih 75 dana registrovano je 176 krivičnih djela, od čega je rasvijetljeno i procesuirano 166 krivičnih djela u odnosu na 155 lica protiv kojih je procesuirano 146 krivičnih prijava.

Iz oblasti krvnih delikata registrovano je 10 krivičnih djela od kojih dva sa najvećim stepenom društvene opasnosti i to teško ubistvo i ubistvo u pokušaju, gdje su sva krivična djela aktivnostima policijskih službenika RCB „Zapad“ rasvijetljena.

Iz oblasti ekonomskog i privrednog kriminala procesuirano je 55 lica i podneseno 55 krivičnih prijava.

Između ostalog, oni su kazali da je poseban akcenat postupanja policijskih službenika usmjeren prema članovima organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantnim licima kao i prema onim građanima koji svojim radnjama narušavaju društveni ambijent.

U tom smislu izvršeno je 100 pretresa stanova i drugih prostorija kojom prilikom je u ilegalnom posjedu pronađeno i oduzeto ukupno 38 komada vatrenog oružja dugocjevnog i kratkocjevnog, 2.214 komada municije različitog kalibra, 4,5 kilograma eksploziva, ručna bomba, tri dimne bombe, jednu flesh bombu, sedam detonatorskih kapisli, optički nišan i tri okvira za pištolj, navodi se, između ostalog, u saopštenju policije.

Takođe, navedene aktivnosti su rezultirale kontrolisanjem lica iz ove kategorije kojom prilikom je izvršeno 1.020 kontrola, izvedeno je 40 mini – blokada grada , kojom prilikom je vršena kontrola i pregled ovih lica i vozila, kao i 13 operativno-taktičkih mjera i radnji ciljanih „Racija“, isključivo prema bezbjednosno interesantnim licima u ugostiteljskim objektima, a kojima je kontrolisano 96 bezbjednosno interesantnih lica, dok je ukupno procesuirano 50 lica iz ove kategorije.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.