Pretresima oduzete puške, pištolji i municija, uhapšena jedna osoba

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 16.09.2023. u 13:19
Nikšićka policija je pretresom stanovanja A.V, M. N. i D. V. pronašla i oduzela više komada oružja i municije.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je po nalogu državnog tužioca ODT u Nikšiću A.V. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu dva lica.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su iz preventivnih razloga, zbog narušenih međususjedskih odnosa, na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres porodičnih kuća na koje koristi A.V. na dvije lokacije. Pretresom je pronađen i oduzet pištolj marke „Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije”, navodi se u saopštenju policije.

Foto: Uprava policije

Dodaju da je pronađeno oružje bilo u ilegalnom posjedu.

Nikšićka policija je, navode, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (38).

“Kod njega je pronađena i oduzeta puška i 48 komada puščane municije”, piše u saopštenju policije.

O navednom događaju upoznat je državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute u Forenzički centar Danilovgrad radi vještačenja nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

“U odvojenim aktivnostima izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (46) iz Nikšića i pronađen i oduzet pištolj marke „CZ Compact“ sa dva okvira i 22 komada municije kalibra 9 mm. Takođe i ovim aktivnostima prethodila je prijava narušenih međuljudskih odnosa i izrečenih prijetnji”, naveli su iz policije.

Oduzeto oružje će, kako je saopšteno, biti predmet daljih vještačenja i procesnih radnji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na većini puteva u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a izuzetak su pojedine dionice na kojima je zbog radova promijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.