Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rekonstrukcija Ulice Voja Deretića: Predviđene pješačke staze i rasvjeta, vrijednost radova 440.000 eura

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 30.01.2024. u 13:33
U Nikšiću je počela rekonstrukcija Ulice Voja Deretića, a radove su danas obišli predstavnici lokalne uprave.

Vrijednost radova iznosi više od 440.000 eura. Zbog rekonstrukcije saobraćaj tom ulicom je zatvoren za sva vozila.

Radovi se, kako je saopšteno iz Opštine, izvode u dvije faze: prva faza obuhvata sanaciju priključka Ulice Voja Deretića na Trebješku ulicu, kao i izgradnju pješačke staze, zelenog pojasa i rasvjete, dok druga faza podrazumijeva sanaciju Ulice Voja Deretića.

Izvođači radova su DOO „Akropolis" i DOO „Ravno" sa podizvođačima, dok će nadzor vršiti Agencija za projektovanje i planiranje Opštine.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević, zajedno sa predsjednikom SO Nikšić Nemanjom Vukovićem, potpredsjednicima Zoranom Tomićem i Mitrom Goranovićem i saradnicima, obišao je radove u Ulici Voja Deretića.

„Ovo je prvi značajniji projekat koji započinjemo u ovoj godini, koju nastavljamo onako kako smo prošlu i završili - radeći na korist naših građana i zajednice. Preko puta imamo i Vatrogasni dom, koji se takođe izgrađuje, tako da građani mogu vidjeti da ova lokalna samouprava radi u njihovu korist. Ova će ulica zaista biti uređena na jedan adekvatan način, onako kako to pripada ovome prostoru ispod Trebjese, i mislim da će na kraju građani biti zadovoljni", istakao je Kovačević.

Realizacijom ovih radova unaprijediće se putna infrastruktura i protok saobraćaja u ovom dijelu grada, poručuju iz Opštine.

„Ono što je mnogo važnije, a čime smo se rukovodili, jeste da se obezbijedi lakši pristup pješacima, koji će moći nesmetano i bezbjednije da prolaze ovom rutom, jer su predviđene šetačke staze i ulična rasvjeta, i sve ono što do sada nije bilo, tako da ćemo dobiti jednu kvalitetnu ulicu", zaključio je Kovačević.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  6

  1. Molim novinare portala Onogošt da provjere kod Opštine šta je sa rekonstrukcijom bulevara 13. jul u Kličevu. Radovi su zvanično otvoreni u septembru 2023. godine, tabla uredno postavljena, rok za završetak je oktobar 2024. godine, delegacija izašla na lice mjesta da se slika i od tada apsolutno ništa nije urađeno!

  2. Kapetan Zupski

   “Nastavljamo tamo kako smo proslu zavrsili” …idealno …slikali se i otvorili radove na Skolskoj,13.jula i Kuside i dokle smo dosli …radite za dobrobit gradjana …pa nego za ciju ce te dobrobit …mada sta vozite i sta ste kupili od nasih para ne bi se reklo ni da je Vama lose sa gradjanima …pa bi se moglo reci i da gradjani odnosno poreski obveznici rade za Vadu dobrobit …

   1. Potpuno se slazem sa Vama. Mislim da su gradjani najveci krivci sto ovakvi cine vlast. Kakav narod takva vlast. Tako je uvijek bilo.

  3. Kad se mogu očekivati radovi na rekonstrukciji ulice 18 Septembar?(Humci Rubeža)? Nema ni trotoara ni atmosferske kanalizacije, a asfalt u očajnom stanju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
  Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.
  JU OŠ „Rade Perović“ iz Velimlja raspisala je tender za rekonstrukciju objekta škole koja je oštećena usljed nevremena, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).