Salsa veče u Propagandi

13015441_1597352527248821_6225768940198145165_n
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2016. u 09:53

Večeras s početkom u 20:00h u Propagandi će se održati veče salse. 

Iako većina ljudi salsu povezuje sa Kubom, termin salsa prvi put se javio u Sjedinjenim Američkim Državama, šezdesetih godina dvadesetog vijeka. Tih godina u svijetu primat je zauzela rok muzika, dok je latino muzika bila postavljena u „drugi plan“.

Međutim, jačanjem latino američkih zajednica u većim gradovima SAD-a, prvenstveno kubanskih, portorikanskih i dominikanskih zajednica, dolazi i do miješanja tih kultura što utiče i na muziku koja je nastajala u tim zajednicama.

Svaka od tih zajednica je ovom „sosu“ dodala po neki „začin“ čime je nastala salsa, kao mješavina različitih vrsta plesova: rumbe, son montuna, guarache, mambe, cha cha, danzona, sona, guaguancoa, cubopa, guajire, charange, cumbie, plene, bombue, festejue, merenguea i sl.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.