Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:03
3.4.2020.

U Narodnoj kuhinji rade bez predaha, trenutno oko 400 korisnika

Narodna kuhinja u Nikšiću svaki dan dobija nove korisnike i sada ih je oko 400, a na preko 200 adresa dostavljamo hranu kući, kazala je direktorica Konstantina Vojinović.


Ona dodaje da posla imaju sve više, ali i da kao i uvijek imaju snage i volje i da sve rade punog srca.

“Vozila za sada imamo dovoljno kao i volontera. Sav posao olakšava nam odlična saradnja sa Crvenim krstom i volonterima Crne Gore. Svakodnevno nam stižu donacije i trudimo se da svakoga pomenemo kroz izvještaje koje dva puta nedeljno šaljemo za medije. Već mjesecima su uz nas pa i sada, restoran Verige 65, kompanija Progres, Monte credit, NTC, potom su nam donacije stigle od Nike, Red comerca, a NVO Ženska akcija uplatila nam je honorar od 240 eura, što je prihod njihov od projekta za mart. Zaposleni i kupci u Franci donirali su namirnice”, navela je Vojinović.

Ona ističe da ne fali ni donacija od sugrađana na šta su posebno ponosni.

“Baćović DOO donirao je tonu brašna, dok nam je 300 kg stiglo od Crvenog Krsta. Kompanija LEDO je kao više puta do sada donirala 100 kg smrzntog povrća. Takođe smo napravili jednu lijepu priču sa radionicom kolača Miranis, sa kojom ćemo narednih dana obilaziti okolna sela Nikšića i građane još nekoliko opstina i donirati kolače. Krenuli smo sa donacijom iz nikšićke bolnice gdje smo za zaposlene donirali 10 kg kolača i tortu jer su to ljudi koji zaslužuju svu pažnju i ljubav od nas građana s obzirom kakvom su riziku izloženi. Pozvala bih sve one koji žele da doniraju, da to učine kupovinom namirnica koje su nam najpotrebnije. I pozvali bi benzinske pumpe da nam pomognu u snabdijevanju gorivom jer za sada nam je pomoć pružio samo VN Petrol”, istakla je Vojinović.

Ona je zamolila građane za strpljenje i razumjevanje jer se oni trude da sa Crvenim krstom i volonterima stignu do svake porodice.

“Vaše je da ostanete doma i pozovete telefone ovih sluzbi. Kontakt narodne kuhinje je 068 296 775. Hvala svima na dobroti koju širite ovih dana i mimo vas, ostanite doma”, zaključila je Vojinović.

Ostale vijesti iz kategorije