Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

A Galerija: Izložba radova Velja Stanišića

veljo
  • Autor onogost.me
  • 17.10.2015. u 06:19

U  A Galeriji večeras će u 20 časova, biti otvorena izložba radova umjetnika Velja Stanišića pod nazivom ,,CIVILIZACIJA-DEVIJACIJA''. 

Veljo Stanišić je rođen 1964. godine u Nikšiću, gdje je završio dvogodišnji studij likovne umjetnosti na Nastavničkom fakultetu. Diplomirao je u Sarajevu 1989. godine na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer Grafika, gde je i magistrirao. Nastavio je da se usavršava tokom studijskih boravaka u Parizu i Njujorku. Stanišićevi radovi su zastupljeni u stalnoj postavci Narodnog muzeja Crne Gore, „Umjetnost ’90“, kao i u kolekciji Centra savremene umjetnosti u Podgorici.
Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Realizaciju izložbe omogućili su Trim centar i Opština Nikšić.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.