A Galerija: Izložba radova Velja Stanišića

veljo
  • Autor onogost.me
  • 17.10.2015. u 06:19

U  A Galeriji večeras će u 20 časova, biti otvorena izložba radova umjetnika Velja Stanišića pod nazivom ,,CIVILIZACIJA-DEVIJACIJA''. 

Veljo Stanišić je rođen 1964. godine u Nikšiću, gdje je završio dvogodišnji studij likovne umjetnosti na Nastavničkom fakultetu. Diplomirao je u Sarajevu 1989. godine na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer Grafika, gde je i magistrirao. Nastavio je da se usavršava tokom studijskih boravaka u Parizu i Njujorku. Stanišićevi radovi su zastupljeni u stalnoj postavci Narodnog muzeja Crne Gore, „Umjetnost ’90“, kao i u kolekciji Centra savremene umjetnosti u Podgorici.
Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Realizaciju izložbe omogućili su Trim centar i Opština Nikšić.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dobra vijest stiže iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Radovi na rekonstrukciji kulturnog dobra Dvorca kralja Nikole biće konačno nastavljeni, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić guitar gestival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.