Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:47
8.11.2019.

Institut za crnu metalurgiju: Multimedijalni događaj „Poezija-čelik-umjetnost“

U Institutu za crnu metalurgiju danas, sa početkom u 17h, biće upriličen multimedijalni događaj „Poezija-čelik-umjetnost“.


Predviđen je raznovrsan program koji objedinjuje likovne, poetske, muzičke i video forme koje imaju za cilj promociju lokalnog umjetničkog stvaralaštva i promociju značajne uloge Instituta koji godinama razvija i njeguje društveno – odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici i podržava lokalne umjetnike, a što se poklapa i sa težnjama regionalnog Clink projekta koji realizuje Agencija za lokalnu demokratiju u ulozi partnera.

Događaj organizuje Institut za crnu metalurgiju, u saradnji sa Agencijom za lokalnu demokratiju i JU Muzeji i galerije Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".

 • 08:00
  28.5.2020.

  Na konkursu „Slika moje tradicije“, u kategoriji likovni rad, prvo mjesto pripalo je Paju Vasoviću, učeniku Prve srednje stručne škole Nikšić.

 • 20:48
  27.5.2020.

  Maksim Vujačić, čovjek koga uglavnom znaju kao hroničara grada, novinara i publicistu, prošle godine je knjigom poezije „Vjetar vremena“, najavio svoj povratak literaturi.