Nikšićko pozorište: Koreobajka „Aladin i čarobna lampa“

dan
dan.co.me
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2015. u 06:23

Na sceni Nikšićkog pozorišta, danas će sa početkom u9, 11, 13 i 15 časova, biti izvedena koreobajka "Aladin i čarobna lampa" 

Koreobajka se izvodi u produkciji baletske trupe “Allegro”, a igra se u organizaciji Nikšićkog pozorišta u okviru Programa Podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Koreobajka Aladin i čarobna lampa“ je jedinstvena po muzici, plesu, pjevanju i kostimima. Za razliku od dosadašnjih koje su bile isključivo plesne, ova koreobajka donosi novi sadržaj u vidu vokalnih numera, čime postepeno prerasta u mjuzikl za djecu, što je i cilj baletske trupe “Allegro“.

Koreobajka je jedinstvena scenska forma kojom se bavi baletska trupa “Allegro“, a namijenjena je predškolskom i školskom uzrastu. Predstavu će izvesti pedeset i više učesnika različitog uzrasta koji su članovi baletske trupe “Allegro“, učenice baletske škole “Vasa Pavić“ iz Podgorice i članice baletskog studija “Zahumlje“ iz Nikšića.

Na muziku A. Menkena, koreografiju za predstavu osmislila je Viktorija Strugar, tekst za songove Sanja Garić, a kostime je kreirala Aleksandra Saška Moštrokol.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Nikšićkom pozorišta od 5. do 7. decembra, u sklopu "Beo art‟ revije predstava, publika će moći da uživa u ostvarenjima koja potpisuju izuzetna autorska i glumačka imena. Revija se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri".
Ove sedmice u bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – komedija “Divlja noć”, drama “Vrijeme Armagedona” i animacija “Mačak u čizmama: Poslednja želja”.