Nikšićko pozorište: Muzičko – poetsko veče Maje Perfiljeve

12289731_1717065708525826_5865395230135104031_n
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2015. u 11:17

Muzičko – poetsko veče Maje Perfiljeve, pod nazivom „Da sam ja netko“, održaće se u Nikšićkom pozorištu večeras sa početkom u 20 časova. 

Maja Perfiljeva je profesorica hrvatskog jezika i književnosti i autor tekstova proslavljenog sarajevskog sastava Indexi: „Da sam ja netko“, „Sanjam“ i „Balada“. 
Rođena je u Tivtu, u Boki Kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana uz taj tajanstveno lijep kraj. Zavičaju je posvetila više pjesama, a najpoznatija je „Bokeška noć“ (Zasjat će palaci) koja je postala himna na svim bokeškim feštama. Autor je i brojnih drugih tekstova koje su izvodili: Dalibor Brun, Gabi Novak, Mišo Kovač i drugi. 
Svo školovanje pohađala je i završila u Zagrebu i sada živi na relaciji Zagreb – Tivat. Takođe, već više godina oslikava svilu, izrađuje slike i vlastitu odjeću. Na taj rad potakla ju je njena sestra Asja. 
U poslednje vrijeme radi muzičko – poetske večeri, u kojima nastupa zajedno sa svojim gostima koji pjevaju njene pjesme, a sada i sami komponuju, tako da stvaraju novu zajedničku produkciju. 

Na manifestaciji koju organizuje Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, pored Maje Perfiljeve, učestvuju: Andrijana Božović, Anita Popović, Bojana Marković, Vanja Radovanović, Nikola Trtica i Anastazija Miranović.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je Drugi jesenji sajam knjiga „Anderva book“, koji se, uz podršku Opštine Nikšić, Ministarstva kulture i JU Narodna biblioteka „Njegoš“, održava u sali JU Nikšićko pozorište.