Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Muzičko – poetsko veče Maje Perfiljeve

12289731_1717065708525826_5865395230135104031_n
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2015. u 11:17

Muzičko – poetsko veče Maje Perfiljeve, pod nazivom „Da sam ja netko“, održaće se u Nikšićkom pozorištu večeras sa početkom u 20 časova. 

Maja Perfiljeva je profesorica hrvatskog jezika i književnosti i autor tekstova proslavljenog sarajevskog sastava Indexi: „Da sam ja netko“, „Sanjam“ i „Balada“. 
Rođena je u Tivtu, u Boki Kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana uz taj tajanstveno lijep kraj. Zavičaju je posvetila više pjesama, a najpoznatija je „Bokeška noć“ (Zasjat će palaci) koja je postala himna na svim bokeškim feštama. Autor je i brojnih drugih tekstova koje su izvodili: Dalibor Brun, Gabi Novak, Mišo Kovač i drugi. 
Svo školovanje pohađala je i završila u Zagrebu i sada živi na relaciji Zagreb – Tivat. Takođe, već više godina oslikava svilu, izrađuje slike i vlastitu odjeću. Na taj rad potakla ju je njena sestra Asja. 
U poslednje vrijeme radi muzičko – poetske večeri, u kojima nastupa zajedno sa svojim gostima koji pjevaju njene pjesme, a sada i sami komponuju, tako da stvaraju novu zajedničku produkciju. 

Na manifestaciji koju organizuje Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, pored Maje Perfiljeve, učestvuju: Andrijana Božović, Anita Popović, Bojana Marković, Vanja Radovanović, Nikola Trtica i Anastazija Miranović.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci